avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea in clasa a functionarilor publici in anul 2010

In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de executie de consilier cl.I grad asistent tr.1 gradatia 5 ca urmarea a absolvirii studiilor universitare de licenta in specialitatea in care imi desfasor activitatea. Salariul de baza in urma acestei promovari a ramas acelasi.
Salariul de baza aferent functiei de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 din care am promovat era de 989 lei (1054*25*spor vechime*75%).
Va rog sa-mi spuneti daca incadrarea si salariul stabilit ca urmare a promovarii in clasa sunt corecte?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 16:53, 28 Octombrie 2011
Clasa I, daca va recunosc licenta/adeverinta/diploma, etc...

LEGE-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

ART. 27
În baza art. 18 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificările şi completările ulterioare, salarizarea absolvenţilor ciclului I şi/sau II (Bologna) se face la nivelul absolvenţilor cu studii superioare de lungă durată (S).

LEGE nr. 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici
ART. 9
Funcţiile publice se împart în 3 clase, definite în raport cu nivelul studiilor necesare ocupării funcţiei publice, după cum urmează:
a) clasa I cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
b) clasa a II-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii superioare de scurtă durată, absolvite cu diplomă;
c) clasa a III-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionari publici meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com Cum se stabileste salariul de baza in anul 2011 pentru functionarii publici care au absolvit studii superioare si au sustinut examenul de promovare in clasa? (vezi toată discuția)
Avansare in grad profesional functionar public danielionut danielionut Sunt functionar public cu studii medii la o primarie, ocup functia de referent principal treapta 1 , am absolvit in iulie 2010 facultatea de 3 ani cu diploma ... (vezi toată discuția)