In luna noiembrie 2010 am fost promovata in clasa din functia publica de executie de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 in functia publica de executie de consilier cl.I grad asistent tr.1 gradatia 5 ca urmarea a absolvirii studiilor universitare de licenta in specialitatea in care imi desfasor activitatea. Salariul de baza in urma acestei promovari a ramas acelasi.
Salariul de baza aferent functiei de referent cl.III grad superior tr.1 gradatia 5 din care am promovat era de 989 lei (1054*25*spor vechime*75%).
Va rog sa-mi spuneti daca incadrarea si salariul stabilit ca urmare a promovarii in clasa sunt corecte?
Clasa I, daca va recunosc licenta/adeverinta/diploma, etc...
LEGE-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
ART. 27
În baza art. 18 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, cu modificările şi completările ulterioare, salarizarea absolvenţilor ciclului I şi/sau II (Bologna) se face la nivelul absolvenţilor cu studii superioare de lungă durată (S).
LEGE nr. 188 din 8 decembrie 1999 privind Statutul funcţionarilor publici
ART. 9
Funcţiile publice se împart în 3 clase, definite în raport cu nivelul studiilor necesare ocupării funcţiei publice, după cum urmează:
a) clasa I cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
b) clasa a II-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii superioare de scurtă durată, absolvite cu diplomă;
c) clasa a III-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat.