avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asiguratorul RCA nu plateste despagubirea pentru ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asiguratorul RCA nu plateste despagubirea pentru vatamare corporala

Buna ziua, in urma unui accident auto rezultat cu o vatamare grava , care a necesitat mai mult de 60 de zile (s-a vindecat pana la urma) a intervenit impacarea partilor, adica victima a dat la notar o declaratie in care scrie ca nu se asteapta la compensatii din partea autorului accidentului. Aceasta declaratie a fost data pentru a nu se deschide dosar penal.

Intre timp , partea vatamata a fost despagubita pentru auto (dauna totala), iar dosarul de vatamare era deschis, dar cei de la asigurari ziceau ca sa vina mai tarziu , dupa ce isi revine, dupa ce are adeverinta de la medic, etc etc. Intr-un final victima s-a dus pentru a se solutiona dosarul pentru vatamare corporala , iar raspunsul oficial a fost ca victima nu poate sa aiba pretentii de la asigurator daca a existat o impacare intre parti.

Este corect? Adica impacarea a fost intre 2 persoane fizice, intre victima si autor, nicidecum intre victima si polita RCA sa zic asa. Autorul politei a achitat contravaloarea acelei polite exact pentru asemenea situatii, in cazul unui accident sa fie asigurat.
Daca se ajunge la tribunal , sunt sanse de castig pentru victima sa beneficieze de despagubiri pentru vatamare corporala?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:15, 19 Septembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
"Facerea de bine violare e di mama" spunea Arsinel candva intr-un monolog. Nu trebuia sa dati acea declaratie notariala. Acum nu mai aveti ce sa faceti. Chiar daca il veti actiona in judecata pe vinovat nu veti avea sanse de castig. V-a tradus cum se spune. Si mai rau este ca veti suporta cheltuielile de spitalizare. Cautati-va un avocat si sfatuiti-va cu el daca va poate reprezenta cu sansa intr-un proces cu vinovatul. Imi pare rau pt dv.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri vatamare corporala rca Gabriel1337 Gabriel1337 Buna ziua! Vineri seara am lovit pe trecerea de pietoni o doamna in varsta, accidentand-o pe aceasta si fiind nevoie de spitalizare. Culpa accidentului este ... (vezi toată discuția)
Despăgubire victimă vinovată de producerea accidentului auto: la ce sumă ne putem aștepta? Alyna2019 Alyna2019 Buna ziua. Sotul meu, sofer profesionist de aproape 20 ani, a fost implicat intr un accident, cu tirul pe care l conducea. Pe directia lui de mers, 4 tineri , ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)