avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... proces la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

proces la CEDO

Bună ziua,
Mă numesc Etelka Palffy ,sunt din Târgu-Mureş şi mă adresez cu deosebit respect domniilor voastre cu următoarul subiect:

Din luna iunie 2005 părinţii mei au un proces pe rol la CEDO.Din anul 2006 şi subsemnata am devenit reclamantă alături de părinţii mei în acest proces.
Am corespondat cu CEDO,am trimis toate actele solicitate de acest for.Deoarece aveam parte de procese în continuare,am relatat CEDO tot ceea ce se întâmplă,de fiecare dată primind din partea CEDO scrisori de confirmare,menţionându-se că tot ceea ce am trimis,fusese ataşat la dosar.Ultima dată am trimis o scrisoare la CEDO în noiembrie 2010,primind scrisoarea de confirmare în ianuarie 2011.
În anul 2010 am trimis o scrisoare prin care am cerut informaţii privind acest proces.Mi s-a răspuns,că din cauza faptului că sunt pe rol foarte multe procese,nu mi se poate comunica finalizarea acestui proces.
Din ianuarie 2011 nu am mai primit nicio scrisoare din partea CEDO.
Cu deosebit respect vă întreb:cum pot afla dacă ni s-a admis cererea.In iunie anul curent au trecut 6 ani de când acest proces este pe rol la CEDO.
Vă mulţumesc.

Cu deosebit respect,Etelka Palffy


Daca CEDO s-ar fi pronuntat ati fi aflat.
Sunt destul de mediatizate procesele si indiferent de solutie ati fi aflat.
Puteti cauta si pe google.
Stimata doamna,

Procedura in fata CEDO cuprinde doua etape principale:
1. etapa pana la declararea cererii admisibile in principiu - de fapt CEDO in aceasta etapa nu constata un caz vadit de inadmisibilitate,
aceasta etapa se desfasoara in limba romana, cu juristii Diviziilor romane ale Curtii,
si
2. etapa contradictorie cu Statul cu care va judecati, de dupa admisibilitatea in principiu.

Caracteristica celei de-a doua etape este si limba in care se desfasoara procedura, respectiv una din limbile oficiale ale Curtii: engleza sau franceza.

Aceasta etapa este imposibil sa nu o observati, deoarece Curtea va avertizeaza special, comunicandu-va si asa-numitele: Statement of Facts si Questions to the Parties, punandu-va in vedere ca procedurile se vor desfasura, de acum incolo, in limbile oficiale ale Curtii si ca este de dorit angajarea unui avocat spre a va reprezenta in limbile oficiale, in caz ca nu aveti. Cata vreme nu aveti astfel de comunicari, prima etapa nu este finalizata.

Aveti la indemana si portalul CEDO (www.echr.coe.int), respectiv HUDOC, pe care puteti verifica anterior-amintitele comunicari.

Succes
Cu stima,

Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
andreigrigoriu, moderator
Bună ziua,

Vă mulţumesc pentru răspunsurile primite.
Cu deosebit respect,Etelka Palffy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Portal cedo CRISTY40 CRISTY40 Am un dosar la CEDO, a carui nr de inregistrare l-am primit in Iunie anul curent,exista vreun portal in care pot sa verific dosarul? Va multumesc (vezi toată discuția)
Plângere la cedo etelkapalffy etelkapalffy Bună ziua, Mă numesc Etelka Palffy,sunt din Târgu Mureş. Cu deosebit respect mă adresez Domniilor voastre cu următoarea întrebare:din iunie 2005 ... (vezi toată discuția)
Dosar cedo cucinschigabriela cucinschigabriela Buna ziua. Exista vreun site care sa indice exact care este stadiul dosarului meu de la CEDO aflat pe rol din anul 2008? Nu am mai primit nici un raspuns si ... (vezi toată discuția)