avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contribuabil inactiv
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contribuabil inactiv

Buna ziua! In urma unui control de la finante, mi s-au stabilit obligatii suplimentare de plata, constand in TVA suplimentar si impozit pe profit, plus majorari si penalitati. Toate datorita faptului ca am lucrat cu un contribuabil declarat inactiv. Mi s-a imputat faptul ca trebuia sa verific societatea cu care am lucrat pe site-ul ANAF-ului. Insa nu m-am gandit la asta, deoarece respectiva societate mi-a emis facturi care contineau toate elementele, pe care le-am inregistrat in contabilitate. Stiam ca acesti contribuabili inactivi nu mai au dreptul sa emita facturi. Am sanse daca solicit anularea deciziei de impunere? Procedura prealabila am parcurs-o... :O
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 07:46, 21 Septembrie 2011
Contribuabilii declarati inactivi nu mai au dreptul sa desfasoare activitate,deci nici sa emita facturi,insa in realitate multi o fac!
Puteti solicita anularea deciziei de impunere emisa de organul fiscal insa nu aveti sanse de castig.
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2011
ContSters145448, utilizator
dar pt. cei care emit aceste facturi, nu exista nicio sanctiune???
Sanctiunile aplicabile sunt confiscarea sumelor incasate precum si cele prevazute pentru evaziune fiscala.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Septembrie 2011
ContSters145448, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control finante simonia80 simonia80 Buna ziua.Avem un control de fond de la Adm.finantelor si au gasit in contabilitate facturi fiscale cu date gresite:CUI incorect,J incorect,firme ... (vezi toată discuția)
Activitate pe firma inactiva stefanl760 stefanl760 buna ziua,o firma declarata inactiva de catre anaf pentru sediu expirat ,mai poate desfasura activitate in continuare?mentionez ca nu indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)
Inregistrari facturi emise de societati inactive !!! florin_again florin_again Care este raspunderea administratorului unei societati comerciale pentru inregistrarea unor facturi emise de societati inactive in valoare de peste zece mii ... (vezi toată discuția)