avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Control finante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Control finante

Buna ziua.Avem un control de fond de la Adm.finantelor si au gasit in contabilitate facturi fiscale cu date gresite:CUI incorect,J incorect,firme inactive,firme inexistente.Noi nu am avut cunostinta despre aceste nereguli deoarece nu a verificat nimeni furnizorii atata timp cat ne-a fost livrata marfa.am rugamintea sa imi spuneti la ce trebuie sa ma astept.
Cel mai recent răspuns: ContSters228228 , utilizator 09:39, 25 Noiembrie 2011
Efecte asupra impozitului pe profit
In acest context, echipa de inspectie fiscala poate sa considere o cheltuiala nedeductibila fiscal la determinarea profitului impozabil desi suma respectiva este consemnata intr-un document justificativ - factura.
In mod sigur echipa de control va invoca in Raportul de inspectie fiscala si in decizia de impunere prevederile articolului 21, alineatul 4, litera r " cheltuielile inregistrate in evidenta contabila, care au la baza un document emis de un contribuabil inactiv al carui certificat de inregistrare fiscala a fost suspendat in baza ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala."
Efecte asupra TVA
In egala masura, nici suma TVA inscrisa intr-o factura emisa de o firma declarata inactiva nu se considera deductibila. in mod sigur echipa de control va invoca in Raportul de inspectie fiscala si in decizia de impunere prevederile urmatoarelor articole:
- art. 146 " Conditii de exercitare a dreptului de deducere" , alineatul 1, lit. a " Pentru exercitarea dreptului de deducere a taxei, persoana impozabila trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: a) pentru taxa datorata sau achitata . sa detina o factura care sa cuprinda informatiile prevazute la art. 155 alin. (5);"
- art. 155, alin. 5 " Factura cuprinde in mod obligatoriu urmatoarele informatii:", litera c) " denumirea/numele, adresa si codul de inregistrare prevazut la art. 153, dupa caz, ale persoanei impozabile care emite factura;"
Prin anularea codului de inregistrare in scopuri de TVA , fapt posibil prin aplicarea prevederilor noului O.M.E.F. nr. 605 din 8 aprilie 2008, firma dvs. in calitate de cumparator de bunuri sau beneficiar al prestarilor de servicii pierde dreptul de exercitare a dreptului de deducere a TVA inscrisa in factura emisa de un furnizor sau un prestator inactiv.
Alte informatiim la adresa [ link extern ]
Va multumesc.Am citit pe internet si aceasta poate fi considerata evaziune fiscala,ceea ce implica mai mult decat recuperarea cheltuielilor nedeductibile calculate.
Nu cred ca se va ajunge pana acolo. Se vor stabili noile valori pentru impozitul pe profit si tva si cu penalitati de intarziere.
"Organul de inspectie fiscala , constatand ca societatea a dedus tva,in suma de ... lei, de pe facturile fiscale, emise de furnizorii prezentati mai sus , facturi care nu indeplinesc calitatea de documente justificative, contrar prevederilor art. 6, alin.1 din Legea 82/1991, a contabilitatii republicata si art.145, alin.3, lit. a din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, a procedat, la neadmiterea la deducere a taxei pe valoarea adaugata aferente facturilor respective."

[ link extern ]

... pot fi complicatii si cu impozitul pe profit.


Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
ContSters228228, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari facturi emise de societati inactive !!! florin_again florin_again Care este raspunderea administratorului unei societati comerciale pentru inregistrarea unor facturi emise de societati inactive in valoare de peste zece mii ... (vezi toată discuția)
Control fisc alinelena alinelena Buna ,am un control de la fisc si vreau sa stiu ce patesc daca am cumparat de la o firma radiata fara sa stiu ?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cui nou,firma veche,cum inregistrez facturile? dc78 dc78 Buna ziua am si eu o nelamurire -zilele trecute am fost la Registrul Comertului pt a schimba denumirea societatii,actionari,activitate principala(cod ... (vezi toată discuția)