avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis pentru depasire linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis pentru depasire linie continua

Azi dimineata am condus in Cluj-Napoca. Am fost oprita de poliția mun. Cluj-Napoca si a suspendat permisul de conducere pe 30 de zile cu motivul urmator: "a depasit pe linie continua un auto care au oprit pentru a intra la stanga". Am refuzat semnarea procesului verbar. De la agent nu am primit exemplar de proces si am fost anuntat ca vor ajunge la domicilu procesul.Situatia era urmatoare am intrat in strada X si am vazut ca in aprox 100m este oprit o masina pe banda pe care am circulat pe care am depasit ca nu am vrut sa astept dupa cineva care era oprit neregular, masina de politi era oprit pe trotuar. dupa depasire am mai mers 2-300 m si am fost oprit a venit agentul a cerut actele, dupa o asteptare de 10-15 minu a intors la mine si a zis sa semnez procesul si eu am refuzat.Dupa refuzare agentul a urcat in masina lor si au plecat din fata locului. Am verificat zona respectiva cu google street view si am constatat ca in strada respectiva nu exista linie continua numai in zona unui trecere de pietoni. Ce parere aveti?
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2016
itamas, utilizator
Cel mai recent răspuns: stoicavasile , utilizator 20:11, 16 Aprilie 2016
Dvs. ati depasit un autoturism care intentiona sa vireze la stanga. In asemenea caz depasirea se face pe partea dreapta. Nu ati specificat detailat modul in care ati efectuat depasirea. Daca ati depasit pe partea stanga ati incalcat normele rutiere in vigoare, chiar daca benzile de circulatie nu erau despartite de o linie continua. Depasirea puteati s-o faceti prin partea dreapta daca era loc si daca benzile de circualtie nu erau despartite de o linie continua.
In functie de situatia concreta puteti depune o plangere contraventionala la Judecatoria Cluj Napoca in termen de 15 zile de la primirii procesului verbal de contraventie.
ing. Ioan Ciobanu
aveti numarul de la masina oprita neregulamentar (sa nu fie intelesi cu agentul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neoprire la semnalele agentului rutier dep82 dep82 Salutare. Am si eu o intrebare. In cursul diminetii am traversat o intersectie pe culoarea verde a semaforului, numai ca sa observ ulterior agentul de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de putin ajutor, mi sa luat permisul absolut fara motiv! KnightRider KnightRider Am si eu o problema, pe data de 4 iulie mergeam spre Bucuresti ( eu venind dinspre Alexandria) si in comuna Bujoreni chiar la iesire este o vale urmata de o ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate la trecerea de pietoni - amenda, plangere, proba testimoniala elena_the_one elena_the_one Buna ziua, as vrea si eu o lamurire. Ieri, in jurul orei 16.15, am fost oprita in trafic de catre un domn politist, anuntandu-ma ca nu am acordat prioritate ... (vezi toată discuția)