avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transformare CIM perioada determinata in nedeterminata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transformare CIM perioada determinata in nedeterminata

Buna ziua,
Cum pot transforma CIM din durata determinata in durata nedeterminata fara a se pierde nici o zi de lucru pentru salariat? Este suficient un act aditional cu modificare durata contract, sau trebuie incetat CIM determinat si incheiat un alt CIM pe durata nedeterminata.
In cazul incheierii unui nou contract, cand se face inregistrarea in Revisal de incetare a vechiului CIM si de incepere activitate a CIM pe perioada nedeterminata? Ma va lasa programul sa operez incetarea CIM determinat mai devreme, ca sa pot transmite legal noul CIM nedeterminat cu o zi inainte?
De exemplu vechiul CIM determinat inceteaza incepind cu 15.10.2011, noul CIM incepe tot cu 15.10.2011. Teoretic incetarea se transmite chiar in ziua incetarii, adica 15.10.2011, iar noul CIM trebuie transmis pe 14.10.2011. Este corect sa operez incetarea in Revisal pe 14.10, dar la data incetarii sa trec 15.10. Ma tem ca programul (Revisal 2.4.0.) sa nu recunoasca datele si sa imi apara contractul incetat chiar din ziua modificarii 14.10. si nu de la data pe care o trec, 15.10, astfel se pierde o zi..
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 8 Octombrie 2013
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Cu actul aditional am inteles.
@freelis
Despre cazul incetare c.i.m. vechi si introducere cim nou in Revisal, daca introduc (si transmit) pe 14 un alt c.i.m. care incepe cu 15 (si pe 15 il incetez si transmit pe cel vechi) atunci nu va aparea ca salariatul respectiv are doua cim la data de 15? Cel putin jumatate de zi, sau pana la ora la care operez incetarea...ori acest lucru nu conteaza pt ca se "anuleaza" de indata ce am operat incetarea?

@surdoiu
ceea ce spuneti poate fi valabil si pentru vechiul revisal?

Nu are nicio problema .. potrivit art.35 alin.1 C.mun., orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Referitor la inregistrarea in REVISAL , va pot spun ca merge asa cum v-am relatat mai sus .. nu da nicio eroare programul ... chiar am avut situatii de acest gen si pana acum nu am avut erori nici pe programul vechi si nici pe programul nou.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult, m-am linistit :)
Am un contract pe perioada determinata, care inceteaza la 01.06.2012 si vreau sa ii fac act aditional prin care sa modific CIM in perioada nedeterminata. Pot sa fac modificarea in Revisal astazi si sa nu mai astept pana pe 01.06.2012?
Iar, la data de care isi produce efecte, trec data de astazi?
Multumesc.
Da, se poate face modificarea de astazi .. pentru ca sa-si produca efecte de astazi , ar trebui sa se prevada si in actul aditional asa ceva ...

Alte discuții în legătură

Urgent..... prelungire contract pe revisal nou cioc natalia cioc natalia Buna ziua, va rog mult de tot un raspuns cat mai urgent: Maine, 04.10.2011 imi expira un contract la salariatul X, iar legal, azi, 03.10.2011 trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Modificare durata contract alina40 alina40 Buna ziua, am un contract care initial a fost incheiat pe durata nedeterminata, iar acum partile au convenit prin act aditional sa modifice durata in ... (vezi toată discuția)
Problema supendare-angajare Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Va supun atentiei o speta in care am nevoie de ajutor! Un salariat are CIM suspendat pina la data de 04.03.2013. Pe postul lui a fost angajat cu ... (vezi toată discuția)