avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan vs.Teren extravilan ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan vs.Teren extravilan ?

Buna seara,
In cazul in care se face cadastrul si intabularea unui teren,conteaza daca acel teren este intravilan sau extravilan ? Care ar fi deosebirile ? Ar trebui alte acte,sau difera pretul numai ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 20:31, 21 Septembrie 2011
Nu conteaza, diferenta se simte doar la achitarea impozitului aferent.
Da, exista mari diferente.
Dintre toate, incerc sa intuiesc faptul ca pe dvs. v-ar interesa cea care izvoraste din prevederile art. 91/1 din Legea 18/1991:
"Amplasarea noilor constructii de orice fel se face in intravilanul localitatilor"
Multumesc. Aveti dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire casa pe teren intravilan-extravilan petre_st75 petre_st75 am cumparat in 2009 o parcela de teren de 3500mp din care 2/3 extravilan si 1/3 intravilan.cand am cumparat terenul am inteles ca se putea construi pe ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism mary2009 mary2009 Am cerut certificat de urbanism pentru casa de vacanta sau cabana turistica, deoarece detin teren extravilan cu categoria de folosinta padure. Desi sunt ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)