avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cum se declara impozitul pe venit ,retinut la sursa, ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cum se declara impozitul pe venit ,retinut la sursa, la zilieri?

va rog ,daca a avut cineva cazul de zilieri la lucru- agricultura, constructii- cum a declarat impozitul retinut ? in declaratia 100 sau 112 ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: iancuveronica , utilizator 21:11, 22 Septembrie 2011
Impozitul se declara in formularul 112
Aveti mai multe informatii la adresa [ link extern ]
Cititi Legea 52/2011 si Normele Metodologice de aplicare privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri.Impozitul pe venit datorat ( 16% asupra brut zilnic) se declara in declaratia 100 pana pe 25 ale lunii viitoare pentru luna expirata.Declaratia 112 se foloseste cand ai de declarat contributii la Bugetul Asigurarilor Sociale.
multumesc george_neagu dar nu inteleg la anexa 1.1 angajator numai informatia referitoare la casa de sanatate ?? unde si ce trecem ,ca nu se datoreaza contributii sociale nici de angajator nici de zilier... ?
multumesc iancuveronic... asa am zis si eu ca trebuie declarat in d.100 , si mai apoi in d.205 la alte venituri unde se trece nominal pe fiecare zilier pe tot anul,,, este corect ? nu are ce cauta in d 112.. eu am descarcat ultima versiune la 112 cu nr.14,, si nu spune niminc de zilieri..
Este corect.Trebuie sa aveti datele de identificare ale zilierilor pentru declaratia 205 si daca este cazul sa cumulati veniturile din an ( nu mai mult de 90 de zile in an)pe fiecare zilier in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 200 marryradu marryradu Am o asociatie de proprietari si pt femeia de servici care e ziliera depun declaratia 100 si pentru mine administrator decl 112. In februarie pentru ea am ... (vezi toată discuția)
Impozitarea venitului zilierilor la ong Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov Un ong a avut zilieri care au ajutat la intrerinerea pasunii. Au fost platiti din sumele primite ca sponsorizari de la APIA.Contabila care era le-a facut un ... (vezi toată discuția)
Venituri zilieri Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov Ce nota contabila fac pentru a inregistra impozitul 16% pe care il opresc zilierilor (vezi toată discuția)