avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Scoaterea unui minor din tara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Scoaterea unui minor din tara

Salutare.

Am nevoie de o lamurire. Un minor poate sa fie scos din tara fara sa fie insotit de un major?

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: DobreMadalin , utilizator 22:09, 22 Septembrie 2011
Un minor nu poate parasi teritoriul national fara a fi insotit de parinti ori de o persoana autorizata de parinti/tutori
Nu, minorul poate parasi tara doar daca este insotit de o persoana fizica majora, insa poate avea calitatea de însoţitor şi o persoană anume desemnată din cadrul unei societăţi comerciale autorizate, în condiţiile legii, să desfăşoare activităţi de transport internaţional de persoane.

Va multumesc ptr ca m-ati lamurit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare-iesirea minorului din tara Mia Mia onofrei Mia Mia onofrei buna ziua numele meu este Mia am si eu o intrebare ce acte imi trebuie ptr a lua cu mine pe nepotica mea in varsta de 12 ani in vacanta in Franta.Are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Pot trimite copii minori in america in vacantade iarna fara insotitor adult? septimiu74 septimiu74 FIICA MEA ARE5,6ANI SI MATUSA EI ESTE IN AMERICA AR VREA SA O TRIMIT PT CATEVA LUNI IN AMERICA .ESTE POSIBILA CALATORIA FARA INSOTITOR ADULT?LA AEROPORT ESTE ... (vezi toată discuția)
Vacanta copiilor in strainatate cu bunica - acte necesare la iesirea din tara Cristi_myx Cristi_myx Ce acte sunt necesare pt ca, copii mei (minori) sa poata pleca in vacanta doar cu bunica lor, pentru o luna de zile . PAsaport,imputernicire?..acte traduse pt ... (vezi toată discuția)