avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general TAXARE INVERSA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

TAXARE INVERSA

BUNA ZIUA.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Daca sunt PJ inregistrata in scopuri de TVA in Romania si cumpar un bun ( ex: masina) de la o PJ inregistrata in scopuri de TVA din Germania, iar acolo nu platesc TVA (factura nu contine TVA), aici am obligatia de a plati efectiv TVA-ul ? In ce consta practic taxarea inversa?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
STOICA MADALINA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:55, 24 Septembrie 2011
Nu platiti tva-ul efectiv in Romania. Se face nota 4426=4427 (taxare inversa).
Inainte de a face achizitia trebuie sa va inregistrati in ROI. Apoi trebuie sa vedeti daca nu va incadrati la limitarea dreptului de deducere al tva pt masina (autoturismul) achizionat, cf art 145 1 din CF. Daca nu puteti deduce tva-ul, se face, concomitent cu nota de taxare inversa, nota 213 = 4426 (includerea tva in pret de achizitie).

Apoi trebuie sa treceti la perioada fiscala in ceea ce priveste tva-ul lunara (daca aveti trimestrul ca perioada fiscala).
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
t.simona, utilizator
Deci daca sunt inregistrat in ROI, iar bunul se incadreaza in aceasta categorie nu trebuie sa platesc efectiv TVA in nici una din aceste doua tari?
Se face nota 4426 = 4427, iar in decontul 300 de inregistreaza atat pe colectat cat si pe deductibil.
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
STOICA MADALINA, utilizator
Completati si declaratia 390.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie ue, fara sa fie inregistrat in roi ionunu ionunu Buna ziua, am urmatoarea speta: - achizitie de un mijloc de transport second-hand din UE de catre o firma din Romania, care este platitoare de TVA, dar din ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara credite credite Firma la care lucrez este platitoare de tva si doreste sa achizitioneze echipamente din Germania in valoare de aproximativ 15000 EUR. Doresc sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva auto aatanase aatanase Este posibila recuperarea TVA-ului in cazul unei persoane fizice care radiaza un autovehicol in vederea scoaterii definitive din tara? Dar taxa de prima ... (vezi toată discuția)