avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA auto

Este posibila recuperarea TVA-ului in cazul unei persoane fizice care radiaza un autovehicol in vederea scoaterii definitive din tara? Dar taxa de prima inmatriculare?
Cel mai recent răspuns: saphir , utilizator 13:25, 8 Octombrie 2009
Nu, acestea sunt legate de inmatricularea autovehiculului si de achizitie, nu au a face nimik cu vanzarea.
1.:"> Am aflat ca unii aduc masini din UE fara a plati tva nici la achizitie, nici la inmatriculare. Am cautat raspunsuri pe net sa aflu daca exista este o "portita de scapare", desi nu cred , si nu m-am lamurit. Exista?
2. O persoana juridica care aduce o masina second hand plateste tva in Rom la inmatriculare, daca nu il plateste la achizitie? am inteles ca 4426=4427 si 213=4426 .Adica platesc tva la finante si il inreg in valoarea masinii 213, nu in cont de tva 4427???#-o
arianaferseta a scris:

2. O persoana juridica care aduce o masina second hand plateste tva in Rom la inmatriculare, daca nu il plateste la achizitie? am inteles ca 4426=4427 si 213=4426 .Adica platesc tva la finante si il inreg in valoarea masinii 213, nu in cont de tva 4427???#-o


Notele prezentate de catre dvoastra se fac in cazul in care tva -ul de la achizitie nu este deductibil, adica se trec pe ct 213. (4426 sold 0 si ramine pe debitul lui 213 si creditul lui 4427)
Daca tva-ul este deductibil (se incadreaza la exceptiile CF) atunci nota care se face este numai 4426=4427.
Tva de plata este numai in primul caz.

La pct 1 nu am inteles la cine va referiti: PF sau PJ.
Daca va referiti la PJ se poate sa nu plateasca tva daca mijl de transport nu sunt exclusiv pt transportul de persoane sau, daca sunt pt transportul de persoane, destinatia lor in cadrul firmei se incadreaza la exceptii. Nota este 4426=4427 care este egala cu "taxarea inversa".
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
t.simona, utilizator
Buna ziua

Imi cer scuze daca nu sunt la subiect.... dar oarecum are legatura.
Vroiam sa va intreb, daca in cazul achizitionarii unui autoturism adus din Franta, autoturism second hand, exista posibilitatea de a recupera TVA-ul???
Si inca ceva: daca ma poate lamuri cineva cum e cu recuperarea de TVA dupa instalarea de centrala termica si geamuri termopan in apartament.
Mai este valabila legea aceea si daca da, cum trebuie sa procedez??
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa STOICA MADALINA STOICA MADALINA BUNA ZIUA. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Daca sunt PJ inregistrata in scopuri de TVA in Romania si cumpar un bun ( ex: masina) de la o PJ ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara mijloc de transport second-hand anigb2 anigb2 Buna seara, Doresc sa achizitionez o masina second-hand in valoare de 15.000 euro din Italia. Firma din Italia si firma mea este platitoare de TVA. Pentru ... (vezi toată discuția)