Buna ziua.
Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este recidivist?
Dar pentru faptul ca s-a predat si a recunoscut fapta, pedeapsa nu ramane sub 10 ani? Am inteles ca atunci cand se retin circumstante atenuante pedeapsa se coboara la 3 ani. Credeti ca ar avea o sansa sa ajunga la acest minim avand in vedere ca este recidivist?
Este mult prea greu de spus...
In caz de omor consumat niciodata nu am auzit sa se ajunga la o pedeapsa de 3 ani...
Nici eu nu mi-as putea propune asa ceva decat daca situatia ar fi teribil de incalcita sub aspectul incadrarii juridice...si as fi ferm convins ca in realitate a fost vorba de o legitima aparare nesustinuta insa de probe...lucru care se poate intampla in practica judiciara.
Dar...procesele se judeca pe baza de probe...
In caz de tentativa de omor se mai poate dar foarte greu...
In general atunci cand situatia este foarte confuza in privinta incadrarii juridice...
Omorul calificat-lcm
roberto3
Buna ziua! Vreau sa intreb daca loviturile cauzatoare de moarte se considera omor in fapt consumat sau doar lcm. Sunt infractiuni diferite? Va intreb pentru ca ... (vezi toată discuția)