avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua,
Ma numesc Mariana si v-as ruga respectuos sa ma lamuriti asupra urmatorului aspect:
Sunt in divort. Am plecat cu fetita de-acasa din cauza agresiunilor fizice si psihoemotionale. Sotul meu a ramas cu de toate: casa, masina, alte bunuri cumparate impreuna...SUNT FFFF SPERIATA!!! Eu trebuie s-o iau de la inceput...de la lingura,etc....As vrea sa fac partajul. Casa este achizitionata prin contract vanzare- cumparare de la parintii lui...deci, la circa financiara figuram 50% el si 50% eu. Stiu ca aceasta este de la ai lui, dar eu si fetita stam cu chirie intr-o garsoniera. El nu ma ajuta cu nimic la intretinerea fetitei...Imi este foarte greu! Intrebarile mele sunt:
- pot obtine prin partaj jumatate din casa... se pune in vanzare obligat sau trebuie sa astept ani ca sa ma despagubeasca..
- si...am inteles ca partajul este fff scump . Platesti f mult la stat ...3% din valoarea imobilului pe piata reala sau din pretul cu care l-am cumparat noi... Daca este la valoarea lui reala calculata taxa stat, ar insemna la 70 000 Euro...mi-ar fi imposibil sa introduc partaj. Eu de-abia mi-am cumparat cos de paine...Noi l-am cumparat cu 5000 Euro. La valoarea asta cred ca m-as descurca...
Multumesc anticipat pt. raspuns!
Cu stima, Mariana
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 17:36, 24 Septembrie 2011
Ca sa fie efectuat partajul ,intai trebuie pronuntat divortul.
In ceea ce priveste partajul,trebuie sa achitati 3% din valoarea tuturor bunurilor mobile sau imobile ce constituie masa partajabila,taxa de timbru;
Va trebui sa platiti toate expertizele pentru a se stabili valoarea acestor bunuri:imobil,autoturism,alte bunuri,etc.
Din valoarea stabilita de experti veti plati taxa de timbru.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
Introduceti actiunea de divort, ulterior va fi efectuat partajul. Chiar daca apartamentul este de la parintii sotului, nu are relevanta, atata timp cat este dobandit in timpul casatoriei si impreuna ati platit cheltuieli de intretinere aferente. Pentru intretinerea fetitei veti solicita pensie de intretinere in raport cu venitul lunar al sotului.Referitor la taxe, v-a lamurit colegul meu @andymaurul.
pentru siguranta bunurilor din imobil, eu as face o cerere de asigurare de dovezi-inventariere bunuri. La partaj, daca ati cumparat apartamentul cu contract de vanzare- cumparare, puteti obtine jumatate. Taxa de timbru este de 3 %, insa evaluarea initiala o faceti dvs - reclamantul - si mai exista si posibilitatea sa fiti scutita de la plata taxei de timbru sau sa obtineti o esalonare( oug 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila).Aveti posibilitatea sa tranzactionati. Puteti cere dvs apt ca aveti in grija fetita, dar va trebui sa ii platiti lui sulta.sau il atribuie lui si il obliga sa va dea sulta. trebuie sa o plateasca repede, la finalul procesului, sau la termenul stabilit de judecator, nu mai mult de 6 luni. Sau daca nu il vreti niciunul, bunul il puteti vinde amandoi, sau prin executor
Pensie pentru copil puteti obtine si pana la solutionarea divortului, daca o cereti pe cale de ordonanta presedintiala, provizoriu- vremelnic, pana la solutionarea divortului.Aveti mare nevoie de serviciile unui avocat...macare consultatie juridica si redactari de actiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj taxa de timbru judiciar monica_1971_mihaela monica_1971_mihaela Buna ziua, as dori sa aflu cat trebuie sa platesc taxa de timbru judiciar ,pentru ca intentionez sa deschid actiune de partaj.Bunurile comune sunt o casa care ... (vezi toată discuția)
Posibil partaj Maria20101974 Maria20101974 Buna ziua, Vreau sa divortez pentru motive de infidelitate din partea sotului meu. Sotul hotaraste sa ramana cu casa pe pamant si masina, iar eu cu fetita ... (vezi toată discuția)
Mai pot recupera banii de la partaj? ContSters256479 ContSters256479 Am deschis divort in sept 2011 si m-am mutat din apart.comun intr-un ap inchiriat impreuna cu fetita de 11 ani. Imediat ,sotul a deschis partaj.In prezent ... (vezi toată discuția)