avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca mai pot recupera banii pe o tata auto achitata pe 28.09.2008?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 21:35, 3 Noiembrie 2011
de ce uni avocati spun ca termenul este de 5ani si alti de 3?multumesc
Creantelor statului decurgand din taxe si impozite sunt supuse termenului de prescriptie de 5 ani.
Pentru existenta unui echilibru, ar trebui ca si dreptul la actiune al contribuabilului, pentru restituirea impozitului platit fara a fi datorat, sa fie supus aceluiasi termen de prescriptie.
Insa, pentru a fi sigur ca nu veti da peste un judecator cu o alta parere, este mai prudent sa introduceti actiunea in interiorul termenului de prescriptie de 3 ani.
va multumesc.
E vb de 5 ani! Asa prevede legea!
Buna ziua,am primit de la Tribunalul Bucuresti o citatie prin care mi se aducea la cunostinta ca pe 21 sept 2012 va fi judecarea cazului de pretentii taxa auto,ce nu am intales este,daca eu am precizat deja ca doresc judecarea in lipsa de ce mai mi se ceresa trimit inscris?Ce inseamna asta?Mai mi sa spus ca trebuie sa achit 2 taxe,acestea pot fi achitate pana la data procesului ori acum,unde se achita?Si ultima nelamurire citez ,,precum si cu mentiunea de a preciza obiectul cererii in sensul indicarii actului administrativ atacat,conf prev art 8 din Lg nr 5542004,,ce trebuie sa fac mai concret?multumesc

Alte discuții în legătură

Taxa auto jacquelline jacquelline In luna decembrie, inainte de a plati taxa auto, am actionat in judecata DGFP si Directia de Imatriculari auto pentru a-mi putea inmatricula autoturismul ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare doru6 doru6 Mama a cumparat masina in mai 2007 si ar vrea sa dea statul in judecata pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare. Nu stim insa cum sa procedam. Am ... (vezi toată discuția)
Taxa auto - recuperare jacquelline jacquelline Toamna trecuta mi-am cumparat un autoturism din Germania pe care am vrut sa-l inmatriculez fara plata taxei pentru mediu. In acest sens am actionat in judecata ... (vezi toată discuția)