avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil nascut prematur 2011
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil nascut prematur 2011

Buna ziua,

Am nascut cu 3 luni inainte de termen, si as dori sa stiu urmatoarele

- daca optez pt 1 an de concediu de crestere copil, acesta va inceta cand copilul face un an, sau la un an de la data la care s-a incheiat concediul de maternitate

- daca optez pt 2 ani, angajatorul mai este obligat sa ma primeasca la locul de munca dupa terminarea celor 2 ani
- daca optez pt 1 an, pt a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa ma intorc inanite de a implini copilul 1 an

- daca optez pt 2 ani, si ma intorc mai devreme la servici beneficiez de stimulentul de insertie
- ce suma voi primi, daca anterior nasterii am avut 4 luni somaj aferent salariului minim pe economie, si 8 luni salariul de 1580 RON.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 25 Septembrie 2011
CCC va inceta la data implinirii varstei de 1 an , respectiv 2 ani a copilului, in functie de optiunea aleasa.

La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei..... art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.

Pe o perioada de maxim 6 luni de la data revenirii din CCC, angajatorului ii este interzis sa va concedieze, exceptie facand concedierea pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii (art.25 alin.2 si 3 din OUG nr.111/2010).

Art. 7 din OUG nr.111/2010:
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
......

art.2 alin.1 lit.a : concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara; ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil diana_ana_mihaela diana_ana_mihaela cu cate zile trebuie sa revii la locul de munca ca sa beneficiezi de stimulentul in val de 500 ron ? (vezi toată discuția)
Ccc cosminpe cosminpe buna ziua as dori sa-mi spuneti daca se poate urmatorul lucru:daca am intrat in concediul crestere copil si am optat pentru intoarcerea la locul de munca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)