Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Contestare amenda RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Contestare amenda RCA

Am si si eu o problema, daca ma puteti ajuta cu un sfat:

Am mers cu masina unui amic si din graba am uitat sa verific actele, prin Gheorgeni ma oprit un tablagiu, a vazut ca rca-ul a expirat si mia luat numerele, talonu si amenda 2000 ron#-o. In timp ce imi completa procesu verbal, am sunat un amic care mi-a platit rca-ul si la 10 min dupa ce a plecat echipaju am primit prin fax copie a asigurarii, am ajuns aprox la 30 min dupa ce au plecat ei la sediu pol. sa le prezint copia pt a lua actele, dar au zis ca deja le-au pus la posta:sorry:, am plecat la judecatorie pt a depune contestatie, am completat cererea dar functionara mia zis ca nu poate primii contestatia pt ca nu e scrisa la calculator.Am luat trenul si am plecat acasa, dati-mi un sfat ce sa fac, cum sa procedez, mias dori macar amenda sa mio reduca sa imi dea minim

ps: am fost sanctionat pt: "fapta savarsita este prevazuta la art 48 din legea 136/1995 si sanctionata de art 64"
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
lameru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 09:55, 27 Septembrie 2011
Amenda va fi pe numele proprietarului autovehiculului (el are obligatia sa aiba RCA valabil in mod continuu), si daca platiti in 48 ore, puteti scapa cu 1/2 din minim, adica 500 lei, conform:

Art. 68. - Contraventiilor prevazute la art. 63 si 64 le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile ulterioare, in masura in care acestea nu sunt contrare prevederilor prezentei legi.

In privinta contestatiei, nu prea aveti sanse, RCA-ul este valabil de a doua zi si oricum, in ziua anterioara posesorul avea RCA expirat, asa ca aceasta contraventie este dovedita, inclusiv prin evidenta din baza de date CEDAM.
In ce priveste contestatia nu aveti nici-o sansa deoarece nu ati avut polita RCA valabila la momentul verificarii de catre politie. In ce priveste reducerea amenzii asta se poate prin plata ei in 48 de ore, lucru care va face ca aceasta sa se reduca la jumatate din minim.
nucu$ a scris:

Amenda va fi pe numele proprietarului autovehiculului (el are obligatia sa aiba RCA valabil in mod continuu), si daca platiti in 48 ore, puteti scapa cu 1/2 din minim, adica 500 lei, conform:
pai nu e pe numele proprietarului, e pe numele meu, al soferului...


In ce priveste contestatia nu aveti nici-o sansa deoarece nu ati avut polita RCA valabila la momentul verificarii de catre politie. In ce priveste reducerea amenzii asta se poate prin plata ei in 48 de ore, lucru care va face ca aceasta sa se reduca la jumatate din minim.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...pai pe proces am 2000(care e maximu), asta inseamna sa platesc 1000 in 48?
daca fac contestatie sa cer minim pt ca sunt sarac si ca am cazieru auto curat, motive de genu asta, nu miar putea da minim, adik 1000 si in 48 sa platesc 500? mai mult as prefera asa...


Din pacate legea este foarte stricta in asemenea cazuri.Daca ati avut "norocul" sa intalniti un politist cu prea mult exces de zel, pornit sa va amendeze nu prea mai aveti ce face;; in schimb puteti injumatati cuantumul amenzii .
Asigurarea nu se poate face decat pe numele si datele proprietarului autovehiculului.Nu conducatorul se asigura ci autovehiculul.Sunt sanse mari ca acea polita sa fie invalidata de acest mod de procurare (prin telefon, fara documentele de identificare corecte)
Articolul mentionat, prevede o amenda de la 1000 la 2000 lei, deci in 48 ore puteti plati 1/2 din minim (1000:2=500)

Alte discuții în legătură

Amenda lipsa rca vldmcn@yahoo,com vldmcn@yahoo,com Buna ziua.In data de 11.08.2018 am fost amendat cu 1000 lei pentru lipsa rca(Legea 132/2017).Am refuzat sa semnez si nu am luat procesul-verbal.In data de ... (vezi toată discuția)
Amenda legea antifumat Giullia_eu Giullia_eu Buna ziua. Puteti va rog sa ma lamuriti si pe mine daca o amenda primita pt incalcarea legii antifumat( fumat in loc d joaca copii) se poate plati 50% din ... (vezi toată discuția)
Amenda redusa cu 50% in 48 ore mik_zoltan mik_zoltan Stiu ca in majoritatea cazurilor cand cineva este amendat se poate plati 50% din amenda in termen de 48 ore. Dar am citit ceva ce spune ceva ... (vezi toată discuția)