avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda legea antifumat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda legea antifumat

Buna ziua. Puteti va rog sa ma lamuriti si pe mine daca o amenda primita pt incalcarea legii antifumat( fumat in loc d joaca copii) se poate plati 50% din valoarea acesteia in 48 de ore? Va rog sa ma directioanti catre legea sau legile care conforma raspunsul dvs, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Giullia_eu , utilizator 22:41, 24 Iunie 2017
Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/content/art...
Legea antifumat nr. 349/ 2002 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.14 Prevederile referitoare la stabilirea si sanctionarea contraventiilor din prezenta lege se completeaza cu dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
In procesul verbal de amenda, agentul constatator trebuie sa mentioneze art.de lege aplicat si valoarea amenzii contraventionale aplicate. Contravenientul, pentru a benficia de prevederile de la art.14, in PV, agentul constatator trebuie sa mentioneze expres ca amenda se poate plati in 48 de ore in cuantum de jumatate din minim, in conditiile in care mentioneaza aplicarea unei amenzi contraventionale intre valoarea de ... (minim) lei si .... (maxim) lei.
Deci ramane la alegerea agentului constatator. El nu a precizat nimic p procesul verbal. Dar legea spune ca se poate plati 50%? M-a priveaza de un drept sau nu?
Probabil ati primit minimul amenzii contraventionale si daca plateati efectiv jumatate din acest minim in 48 de ore, cuantumul platit al amenzii ar fi fost ridicol de mic vis a vis de fapta pentru care ati fost amendata.
Pai politistul in cauza a specificat verbal ca nu se poate plati jumatate din amenda primita. Am primit minimul da, adica 100 ron, dar cica nu pot plati jumtate in 48 d ore pt ca nu prevede legea. Intrebarea mea este: pot sau nu pot plati jumatate din amenda in 48 d ore? Referitor la fapta, va doresc sa nu aveti nenorocul sa dati peste un politist plin de zel care sa va amendeze doar ca stati cu un picior pe grinda care delimiteaza locul respectiv. Va rog sa nu judecati daca nu sunteti in cunostinta de cauza. Va intreb daca legea prevede, daca pot efectiv sa platesc jumatate din amenda pt ca politia locala afirma ca nu prevede legea si vreau sa stiu daca ma priveaza de un dpret, pt inca un motiv in plus la contestatia in instanta.multumesc
În actul normativ de stabilire a contravenţiei această posibilitate nu este menţionată în mod expres.

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala homerbos homerbos Salut ! Sunt nou pe aici .. motivul pentru care am intrat pe acest forum este amenda mea .. Am fost oprit de agentul rutier care m-a sanctionat conf legii cu 6 ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa in portal Roraican Roraican Inca nu am platit amenda (50%) pentru ca m-am incadrat in cele 48 ore cand am facut plangerea. Daca respingerea plangerii s-a facut, deocamdata, doar pe ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie se poate plati jumatate in 48 de ore ? pisicoasa pisicoasa Am luat o amenda pentru ca am intors pe linia continua in cuantul de 540 lei si 6 puncte penalizare. Domnul agent de politie a uitat insa sa specifice ca pot ... (vezi toată discuția)