avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Director executiv si consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Director executiv si consilier juridic

Buna ziua
Sunt directorul executiv al unei firme de detectivi particulari. Si vreau sa indeplinesc si functia de consilier juridic pt aceeasi firma . Nu sunt sigur daca sunt intr-unul din cazurile de incompatibilitate . As vrea sa stiu daca este posibil si cum se procedeaza , adica trebuie intrgistrat la ITM un nou contract de munca sau se trece doar in fisa postului si atributiile de consilier juridic. Doar mentiune in fisa postului poate fi considerata vechime in functia de consilier juridic?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Manolache , Consilier juridic 16:15, 6 Ianuarie 2012
Cred ca mai corect (daca te intereseaza vechimea in profesia de consilier juridic) ar fi sa ai CIM-ul pentru consilier juridic, iar ca atributii suplimentare in fisa postului pe cele de director executiv. Functia de director executiv nu e reglementata prin lege speciala, in timp ce consilierul juridic face parte din categoria profesiilor reglementate. Pe cartea de vizita poti scrie ce vrei, nu produce efecte juridice ci doar la nivel de imagine :) O zi frumoasa...
aveti dreptate ; vechimea in profesie este cea care ma intereseaza. Recent m-am incris in Colegiul Consilierilor Juridici. Dar voi vorbi cu administratorul societatii pt inca un Cim , poate chiar cu 2 ore. Problema este ca societatea de detectivi particulari trebuie sa aiba neaparat director executiv ca sa poate functiona. Nu stiu cum va percepe cei de la ITM cumulul de functii , intr-o societate privata
Oricum , va multumesc pt sfat
ITM-ul va percepe ca si pana acum acest cumul de functii .. nu cred ca s-a pus problema impiedicarii de catre ITM a unui angajator de a inregistra doua c.i.m. pentru acelasi angajat ...
~ Conținut șters la cerere ~
Dragul meu coleg,
1. Starea de incompatibilitate nu se prezuma ci este numita, respectiv prevazuta de lege. Cu alte cuvinte, L514/2003 fiind lege speciala se aplica cu precadere in fata oricaror alte prevederi referitoare la consilierii juridici. Daca in art. 10 din L514 nu este prevazuta starea de incompatibilitate intre functia de director executiv si cea de consilier juridic (si nu este prevazuta, te asigur) nu vad de unde stare de incompatibilitate. Tocmai pentru ca produce efecte juridice referitoare la exercitarea unei profesii, starea de incompatibilitate nu poate fi presupusa !
2. COR-ul nu este alceva decat o CLASIFICARE statistica. Nu produce drepturi si obligatii pentru cel care detine o functie, doar pentru ca cineva l-a clasificat intr-un anume fel. Efecte juridice, inclusiv incompatibilati, produc doar CIM si fisa postului.
3. Consilierul juridic nu este instanta care se poate pronunta numai in masura in care a fost investit in baza cererii de chemare in judecata. Si nici care sa nu se poata antepronunta intruct asta ar aduce atingere prezumtiei de nevinovatie :P. Consilierul juridc asta este: consilier, sfatuitor. Managerul poate sa tina cont sau nu de sfatul pe care il primeste. Nu vad de ce un consilier juridic nu ar putea coordona activitatatile enumerate astfel incat, pe langa eficienta, acestea sa se desfasoare intr-un cadru legal... si mai sunt multe de spus... O zi excelenta...

Alte discuții în legătură

Consilier juridic incompatibil cu functia de director olty olty Buna!sunt angajata la o institutie publica cu personalitate juridica ,in functia de consilier juridic .Recent mi s-a propus sa fiu director din lipsa de ... (vezi toată discuția)
Functia de consilier juridic nu poate fi cumulata cu alte functii? bcfbmv bcfbmv Buna seara, Spuneti-mi va rog, daca am o functie (de casier) la o societate si (avand \"Dreptul\" terminat), vreau sa cumulez cu functia de consilier ... (vezi toată discuția)
Contestatie itm pentru abilitare andynyul andynyul Buna ziua ! Am terminat un curs post-universitar de Evaluator de risc si audito in domeniul SSM, in cadrul Universitatii din Petrosani, in vederea exercitarii ... (vezi toată discuția)