avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general borderou achizitie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

borderou achizitie

buna ziua,
sunt nevoit sa lucrez cu borderou de achizitie, pentru cumpararea unor produse de la persoane fizice. Pentru plata acestor persoane trebuie sa scot sume destul de mari de la banca.Se compleateaza in borderoul de achizitie suma scoasa de la banca, ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cine face acest lucru(eu sau banca).
Cum anume se scrie?
La sfarsitul fiecarei saptamani mi se v-a emite o factura ma intereseaza sa stiu daca in contabilitate, factura se v-a valida in baza borderoului sau trebuie emisa si chitanta.
Pentru fiecare achizitie (zile diferite) trebuie alta pagina din borderou sau se merge in continuare pana se emite factura?
Cel mai recent răspuns: bitu , utilizator 16:17, 26 Septembrie 2011
Daca eu cumpar pe baza de borderou de achizitie trebuie sa emit si dispozitie de plata?
Borderoul il cumpar de la librarie sau este cu regim special (trebuie comandat cu datele firmei)?
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2011
bitu, utilizator
Eu una nu inteleg mare lucru din cele scrise de dumneavoastra.Dar: borderourile se intocmesc zilnic,nu unul ''a la longue''.Plata persoanelor fizice o faceti din casa,numerar,cu dispozitie de plata semnata de cel care a primit suma.Legat de factura...cine va emite factura? Persoana fizica? Este autorizata sau cum? Daca primiti factura,o puteti achita prin banca.
Nu ma pricep la contabilitate si incerc sa inteleg cum trebuie sa procedez.
Daca o sa lucrez pe borderou de achizitie si dispozitie de plata (cumpar de la pesoane fizice materiale neferoase), o sa se inregistreze in contabilitate borderoul de achizitie si dispozitia de plata fara sa mai fie nevoie de alt document justificativ?
Daca cumpar intr-o zi materiale neferoase in valoare de 100.000 lei(de la mai multe persoane), se trece totul pe borderou in ziua respectiva si nu sunt probleme cu o suma asa de mare?
Am inteles ca se complecteaza cand se scot banii de la banca pe borderou, unde anume? pe borderou nu se trece atunci cand platesti marfa de la persoanele fizice?
Va rog sa ma ajutati cu fiecare intrebare,
Multumesc!
Veti intocmi nota de receptie pentru deseuri,la banca veti fi intrebat care este destinatia sumelor mari,ce-i drept,ridicate si veti spune pentru ce anume ridicati banii,ei va vor solicita ceva documente,posibil chiar borderoul.In contabilitate se inregistreaza receptia deseurilor pe baza borderoului de achizitie,plata lor cu dispozitie de plata.Aveti neaparat nevoie de contabil.
Sa inteleg ca am nevoie si de nota de receptie pentru deseuri?
Firma este la inceput, o sa angajeze si contabil.

Alte discuții în legătură

Extras paypal utilizat ca factura anc4 anc4 Am o nelamurire foarte mare...Doresc sa imi infiintez un pfa cu codurile caen 4791(comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet) ... (vezi toată discuția)
Marfa achizitionata cu borderou de achizitie marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. O firma,neplatitoare de tva, achizitioneaza marfa in scop de revinzare pe baza de borderou de achizitie de la diverse persoane fizice. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Neclaritati la o intreprindere individuala (ii) cod caen 0149 catalincojocaru_kcj catalincojocaru_kcj Activitatea care o desfasor este apicultura cod caen 0149 Trecerea de la PF la II adica preluarea stupilor se face pe borderou de achizitii si ... (vezi toată discuția)