avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa achizitionata cu borderou de achizitie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa achizitionata cu borderou de achizitie

Buna ziua.
O firma,neplatitoare de tva, achizitioneaza marfa in scop de revinzare pe baza de borderou de achizitie de la diverse persoane fizice.
Va rog sa mi spuneti daca este corect sa inregistrez in contul 401-Furnizori aceasta intrare,avind in vedere ca nu primim factura sau inregistrarea intrarii se face in alt cont (408 ,462) ,stiind ca nu o sa primesca factura niciodata.
Ce alte acte trebuie intocmite intre vinzator si cumparator pt ca aceasta achizitie de marfa sa fie corecta?(contract vinzare cumparare ??).
Pe baza borderoului de achizitie se intocmesc notele de receptie-nir.
Multumesc anticipat pt raspunsul dv.
Cel mai recent răspuns: ade_ice_ice , utilizator 15:39, 15 Iunie 2013
In cazul prezentat,cred ca cel mai corect ar fi sa inregistrati : 371 = 542,urmand a inregistra si plata prin casierie 542=5311. Nu trebuie intocmite alte acte intre vanzator si cumparator,in afara de borderoul de achizitie(ar fi totusi bine sa solicitati o copie a cartii de identitate a vanzatorului,pe care sa o atasati la NR impreuna cu borderoul).
Va multumesc mult.
Buna ziua,

Firma neplatitoare de TVA, cumpar marfa de la fermieri, pe baza de borderou de achizitii si o revand. Inteleg ca trebuie sa achit 2% impozitul pe venitul agricol, dar nu sunt 100% sigura daca trebuie sa achit si 5.5% contributie asigurari sociale de sanatate pe care i-am regasit intr-un document ca fiind tot cu retinere la sursa.

Si daca de exemplu cumpar marfa de 10.000RON din care 1.000RON este perisata, platesc 2%+5.5% la 10.000RON sau la 9.000RON?

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii pe i.i. costachel costachel Buna ziua. As dori precizari in urmatoarea situatie: I.I. neplatitoare de TVA, fara angajati. Poate cumpara de la PF -ce are acte de provenienta- o serie de ... (vezi toată discuția)
Achizitie srl pe baza de borderou de achizitie a unor produse electronice in scop de revanzare danuza_dodo danuza_dodo Buna ziua. As vrea sa imi deschid un SRL care va avea ca obiect comercializarea unor produse electronice. Produsele vreau sa le cumpar de la persoane fizice si ... (vezi toată discuția)
Revanzare produse achizionate prin licitatii electronice ncris78 ncris78 Un SRL sau o PFA poate pune in vanzare obiecte achizitionate prin licitatii pe diverse site-uri de acest gen (gen Ebay)? Sau obiecte colectate/cumparare de la ... (vezi toată discuția)