Va rog ajutati-ma cu un raspuns:
Tatal meu a murit de curand, eu fiind singurul copil. As vrea sa stiu cat timp avem eu si mama pentru deschiderea succesiunii, ce cota ne revine fiecareia dintre noi din bunurile lor comune (nu avea nimic numai pe numele lui), daca eu pot renunta la tot in favoarea mamei, ea devenind astfel unic mostenitor?
Multumesc!
Multumesc la toata lumea pentru raspunsuri!
Problema mea e ca am semnat un proces verbal de fideusione pentru o societate comerciala unde eram asociat si administrator cu 50% (am mai scris despre asta); acest proces verbal a fost semnat cand eu nu aveam niciun bun proprietate personala; acum ca tatal meu nu mai este ma gandesc ca prin succesiune eu capat 3/8 din bunurile parintilor si ce se va intimpla? De aceea vreau sa renunt in favoarea mamei...mentionez ca sunt unicul copil, tata mai are in viata o sora si 5 nepoti de la cele 2 surori(una decedata si aceasta in viata).
NU vad sa mearga ca o solutie viabila in cazul dv...
Mai bine contactati personal un avocat si povestiti-i in amanunt, vedeti ce riscati, care e calea cea mai potrivita, ce riscuri ar exista cu societatea etc.
Depinde si de procesul acela verbal (care numai asta nu e)...
Oricum, cu referire la fidejusiunea de care ati mai scris, ati intrebat acelasi lucru in 2 sectiuni diferite si nici nu ati raspuns intrebarilor consultantilor pentru a-i ajuta pe acestia sa... va ajute!
Daca se anuleaza contractul de vanzare al apartamentului catre tatal dv., nici nu mai conteaza cine mai mosteneste.
Trebuie vazuta toata situatia in ansamblul ei si nu se dau solutii pentru o bucata de problema... ca alta e medicatia daca te doare o mana si poate alta e doza daca te dor ambele!
Va recomand musai rapid o consultatie de specialitate!
Buna ziua la toata lumea!
va cer din nou ajutorul:
- procesul pentru anularea actului de v-c al apartamentului facut cu tatal meu este in curs,inca nu stiu cat va mai dura,si in orice caz se va ajunge la recurs indiferent de cine castiga.
Problema mea acum este aceasta: in curand se fac 6 luni de cand tatal meu nu mai este, mama a facut declaratia de acceptare a succesiunii si o s-o fac si eu, dar are rost sa dezbatem succesiunea atata timp cat nu cunoastem rezultatul procesului? daca se anuleaza actul si atunci nu mai exista obiectul succesiunii? ce ma sfatuiti?
Va multumesc!