am inteles ca CCMNN 2010-2014 a ramas in stadiu de proiect si nu este in vigoare;
atunci ramane cel din 2007-2010 ?
un angajator a concediat un salariat la 01.04.2011 prin desfiintare de post, dar fostul salariat a reclamat la litigii de munca aducand in discutie acest CCMNN 2007-2010 evocand art. 74 alin.3 ca nu i s-a acordat preaviz de 20 zile si dreptul la 4 ore libere pt as cauta servici... intrebarea este cum va fi platit in aceasta perioada 4 ore sau 8 ore? mi se pare incorect sa-l platesc 8 ore iar el sa stea 4....
multumesc...
buna ziua,
imi cer scuze cu o intrebare referitor la acea adresa postata aici la Min Muncii.... nu inteleg raspunsul :' referitor la adresele privind denuntarea CCMUNN 2007-2010 de partea patronala ..., ca nu sunt adrese publice si nu pot fi postate pe site" ...
ma intereseaza pt ca vreau si eu sa fac o adresa pt ca societatea are citatie unde se invoca acest CCMUNN... multumesc anticipat
Pe dvs. nu va intereseaza practic in acest moment decat un raspuns oficial ,prin care sa vi se confirme daca este /nu este inregistrat la Min. Muncii CCMNN 2011-2014,deci aceasta este intrebarea pe care trebuie sa o adresati ,scurt,clar si concis!
Daca exista o denuntare a vechiului contract, acel contract se chema ca isi prelungea valabilitatea,deci era in vigoare in continuare pana la inregistrarea celui nou,dar cum bine stim,nu s-a intamplat asa.Poate au fost anumite demersuri intreprinse in acest sens de catre partle implicate in dialogul social,dar oficial nu s-a concretizat nimic.
Nici nu va este obligatoriu un asemenea raspuns pentru instanta ...este deja cunoscut in randul judecatorilor ca nu mai exista CCMN .... În situaţia în care pentru aplicarea unei dispoziţii legale se cere ca un fapt să fie notoriu, partea interesată trebuie să dovedească notorietatea acestui fapt. Proba nu va avea ca obiect faptul însuşi, ci împrejurarea că acel fapt este în general cunoscut de toată lumea de pe o anumită întindere teritorială. O dată stabilită notorietatea, partea care invocă faptul notoriu va fi scutită de dovada acestuia.
Ccm 2011 -
ContSters60781
Imi poate spune cineva daca exista si in ce stadiu este CCMNN, pentru 2011- 2014?
Am vazut o varianta pe internet in acest sens insa nu sunt sigura ce ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva
jh0nny
Buna ziua. Lucrez la stat si am fost concediat impreuna cu mai multi colegi . Este vorba despre o concediere colectiva . Vreau sa stiu daca se mai aplica ... (vezi toată discuția)
Preavizul
Imprevizibila
As dori sa-mi spuneti care este durata programului de lucru in perioada de preaviz? Eu fiind in preaviz, trebuie sa stau 8 ore la serviciu. Cand imi pot ... (vezi toată discuția)