avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inscriere in ROI
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inscriere in ROI

Buna ziua,
apelez din nou la bunavointa d-stra de a ma indruma: ce acte sunt necesare pentru inscrierea unei SC in ROI si unde trebuiesc depuse acestea? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 13:33, 27 Septembrie 2011
Pentru inscriere, contribuabilii trebuie sa completeze si sa depuna, la organul fiscal competent, formularul (095) "Cerere de inregistrare in/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari" si certificatele de cazier judiciar eliberate de autoritatea competenta din Romania ale tuturor asociatilor, cu exceptia societatilor pe actiuni, si ale administratorilor.
Contribuabilii care solicita inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari de la data inregistrarii in scopuri de TVA trebuie sa depuna, la organul fiscal competent, cererea de inscriere odata cu „Cererea de eliberare a certificatului de inregistrare in scopuri de TVA pentru comerciantii care se inregistreaza in scopuri de TVA de la infiintare” sau, dupa caz, cu declaratiile de inregistrare fiscala/ de mentiuni prin care se solicita inregistrarea in scopuri de TVA conform art. 153 sau 153 indice 1 din CF. Cererea de inregistrare in Registrul Operatorilor Intracomunitari se depune la registratura organului fiscal competent sau prin posta, cu confirmare de primire.

Persoanele care nu figureaza in Registrul Operatorilor Intracomunitari nu au un cod valabil de TVA pentru operatiuni intracomunitare, chiar daca acestea sunt inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 si 153 indice 1 din CF. incepand cu data de 1 august 2010, pentru realizarea schimbului de informatii in domeniul taxei pe valoarea adaugata cu statele membre ale Uniunii Europene, sunt utilizate informatiile din Registrul Operatorilor Intracomunitari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 300 dumifilote dumifilote Buna ziua Microintreprindere, neplatitoare de TVA, inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153-1, inregistrata in ROI in luna februarie, am facturat ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare de bunuri Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, Va rog frumos ajutor in urmatoarea problema: Un SRL platitor de TVA la trimestru intentioneaza sa achizitioneze bunuri din Italia. Ce pasi ... (vezi toată discuția)
Facturare firma din franta cris2279 cris2279 Buna ziua, In cazul unui PFA cu norma de venit, care factureaza firma din Franta, ce declaratii trebuie depuse lunar/trimestrial ? Mentionez ca de curand s-a ... (vezi toată discuția)