avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna seara,
Am terminat un procesul de divort inceput in nov.2010, si urmeaza sa deschid procesul de partaj.
Dinaintea casatoriei, respectiv 1997, am un apartament dat de parinti prin act de vanzare cumparare. In 2005 mam casatorit, in ian 2006 am facut un credit auto, in valoare de 7.500 euro, prin care ne-am achizitionat o masina. In 2007 am refinantat creditul auto, transormandu-l intr-un credit de nevoi personale cu ipoteca pe apartamentul meu, in valoare de 14.500 euro, pe perioada de 25 de ani. mentionez ca fostul sot figureaza ca imprumutat, eu fiind girant.
Fostul sot are pretentii asupra casei, considerand ca i se cuvine o jumatate din ea.
In acceptiunea mea, casa fiind bun propriu dobandit inaintea casatoriei nu face obiectul partajului.
Deasemenea revendica masina, pe a carui nume este inmatriculata, dar refuza sa plateasca partea ce ii revine din rata.
Va rog sa imi spuneti care considerati ca este modalitatea in care se poate partajul in cazul meu, avand in vedere noul Cod .
Care sunt pasii ce trebuie urmati pentru deschiderea partajului. Chetuielile de judecata ocazionate de acst proces cine le suporta? se impart si acestea in momentul partajului?

Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 23:11, 27 Septembrie 2011
Autoturizmul este bun comun, sotul poate cere totusi contravaloarea imbunatatirilor aduse apartamentului in masura in care ele exista si pot fi dovedite. Obligatiile asumate in contractul de imprumut vor ramane in continuare in sarcina dv si a sotului. Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat.
buna seara ,
strict pe partaj nu puteti imparti decit bunurile comune nicidecum apartamntul daor imbunatatiri daca au fost facute in ce priveste contractul de credit urmeaza a stabili instanta in ce masura veti achita in cote parti fiecare ,cam delicat mai bine contactati un avocat pentru ca sunt taxa de timbru si alte cheltuieli care daca sunteti rapizi poate se ajunge la o tranzactie si va este restituita la primul termen ..
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se impart datoriile dupa divort? bebela bebela Eu si sotul meu divortam.Avem un credit pentru nevoi personale, din care am cumparat masina, iar o mica parte din credit l-am investit in apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort Luciaturcescu Luciaturcescu am divortat de un an ,iar acum fosta sotie a deschis proces de partaj ...apartamentul primit mostenire de la parintii mei intra in acest partaj ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)