avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Presiuni \"preaviz\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Presiuni "preaviz"

Lucrez la un magazin al unei firme de produse din carne. In orasul meu, sunt doua magazine, cel la care nu lucrez se va inchide. Seful direct mi-a cerut sa-mi "bag preaviz" ca trebuie sa vina celelalte, de la magazinul care se inchide, ca au mai multa vechime. Ma ameninta ca daca "nu-mi bag preaviz", ma va da afara cu desfacerea disciplinara a contractului de munca, ca-mi poate el gasi nod in papura, ca nimeni nu-i perfect. Exemplu: ca m-a prins fara boneta, de doua ori; ca au scazut vanzarile fata de lunile trecute - seful zice ca din cauza personalului. Ce sa fac? Eu as vrea sa raman totusi aici, nu am alt loc de munca momentan.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 23:09, 27 Septembrie 2011
Buna ziua,
sfatul meu este sa ramaneti. De multe ori angajatorii fac presiuni asupra angajatilor sa-si dea demisia pt. ca stiu ca legislatia muncii este foarte stricta in ceea ce priveste concedierea. Cu alte cuvinte angajatorul Dvs. stie ca este greu sa va dea afara legal. Ca sa va concedieze legal trebuie sa parcurga anumite proceduri, sa faca anumite acte p si evident numai in cazul in care astfel de masuri se impuneau sa dispuna concederea Dvs.

Din ceea ce spuneti acum, nu prea exista motive sa va dea afara disciplinar. In ceea ce priveste restrangerea activitatii, deci o concediere in temeiul art. 65 C. Muncii, dupa cum ati spus a inchis celalt magazin deci ar trebui sa concedieze de acolo.

Eu spun sa nu cedati presiunii, si sa va faceti in mod constiincios in continuare treaba, iar daca se va pune problema concedierii ramane de vazut care sunt motivele invocate de angajator si daca acestea nu cumva sunt nelegale si abuzive. Nimeni nu va poate obliga sa va dati demisia.
cred ca cel mai bine este sa gasiti o modalitate de a discuta echilibrat. .prezentati-i dezavantajele/avantajele pe care le are pastrandu-va

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost angajata trei ani la un magazin alimentar si sambata ... Andreeagabriela1976 Andreeagabriela1976 Am fost angajata trei ani la un magazin alimentar si sambata am fost anuntati ca de marti magazinul se inchide (este vandut)si pe noi ne va baga in somaj ... (vezi toată discuția)
Real vs auchan abcbubu24 abcbubu24 Buna ziua, Sunt un angajat real care a fost preluat de Auchan. Din 2013 Auchan preia real-ul si nu stiu care ar fi siguranta mea ca o sa mai lucrez in ... (vezi toată discuția)
Am castigat in instanta anularea deciziei de concediere antondavid52@gmail.com antondavid52@gmail.com am fost concediat in mod ilegal . Am deschis actiune in instanta impotriva deciziei de concediere si instanta a pronuntat decizia de reintegrare a mea in locul ... (vezi toată discuția)