avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii din 2004
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii din 2004

In 2004 s-a inchis o afacere familiala, au fost achitate toate datoriile fata de stat, in afara penalitatilor si dobanzilor. In 2011 am primit o somatie cu titlu executorie pentru plata restantelor care se compun din penalizari si dobanzi. Intrebarea mea este daca trebuie sa achit aceasta datorie. Mentionez ca datoria a fost trecuta de ANAF pe persoanele fizice care au infiintat AF-ul. Dupa inchiderea asociatiei nu am primit nici o somatie de plata. Astept raspunsul dvs. deoarece asa stiu ca datoriile mai vechi de trei ani se subscriu. Va rog sa ma indrumati pentru rezolvarea problemei. Multumesc foarte mult. Cu consideratie.
Cel mai recent răspuns: Evelyn3 , utilizator 11:36, 30 Septembrie 2011
datoriile catre anaf se prescriu dupa 5 ani
singura solutie e sa va judecati cu anaf-ul
Este o solutie dar oare am sanse de castig? Ca daca da, - merita - e vorba de o suma peste 6 mii lei.
Termenul de prescriptie a obligatiilor fiscale este,intradevar,de 5 ani de zile,calculat incepand cu 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a nascut creanta fiscala,cu exceptia creantelor rezultate din infractiuni fiscale pentru care se prescriu in termen de 10 ani.
Actiune in instanta puteti intenta doar daca aveti motive intemeiate si daca sunteti inca in termen sa contestati executarea silita.Daca nu aveti astfel de motive,nu are sens.Incercati sa achitati,in caz contrar organul fiscal va continua executarea silita asupra tuturor bunurilor dumneavoastra mobile/imobile urmaribile,pana la recuperarea creantei.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
ContSters145448, utilizator
Debitul datorat a fost achitat in 2005. Sumele restante sunt penalizari. Dupa lichidarea Af-ului nu am primit macar o somatie de plata ca datorez ceva catre stat. S-a desfiintat Anaful intr-o localitate si cand s-a preluat toate dosarele la o alta agentie anaf, ei vin cu adrese de executare silita si restante din 2005. Cum e posibil asa ceva.? La o alta firma nu vor sa elibereze certificat fiscal deoarece are declaratii nedepuse din 2006 si 2007, in colo are eliberat un certificat fiscal in 2010 ca nu are datorie de nici un fel catre stat? Ce baza de date foloseste anaful, de cate ori tipareste din sistem o adresa, de atatea ori se schimba situatia? Deci la mine datoria nu se stinge dupa 5 ani, iar ei au dreptul sa ceara? Codul fiscal e doar o lectura de adormit copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Amenzi neplatite compaqqq compaqqq buna ziua dupa aproape 4 ani in care am nu am platit niste amenzi acum am primit de la primarie o instiintare de plata cu urmatoarele: va invitam ca in termen ... (vezi toată discuția)
Decizie anaf datorii sănătate 2013 nyusziful nyusziful Buna ziua. În privința deciziilor emise de ANAF pentru contribuția la sănătate din anul 2013, dacă nu se achita acestea in termenul de 60 de zile, și ... (vezi toată discuția)