avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Decizie ANAF datorii sănătate 2013
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Decizie ANAF datorii sănătate 2013

Buna ziua. În privința deciziilor emise de ANAF pentru contribuția la sănătate din anul 2013, dacă nu se achita acestea in termenul de 60 de zile, și dacă autoritățile nu fac niciun demers de executare silita, începând cu 1 ianuarie 2018 acestea vor fi prescrise? Sau termenul de 5 ani se calculează începând cu data emiterii deciziei?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 28 August 2018
Daca nu achitati in termen de 60 de zile, decizia ANAF fiind emisa in termenul de 5 ani de colectare datorii restante de la cetateni, datoria nu se prescrie si in plus se adauga zilnic, dobanzi si penalitati de intarziere pana la data efectuarii platii.
Autoritatile nu vor intarzia prea mult timp pana la blocarea conturilor datornicilor, dupa expirarea celor 60 de zile.
Se prescriu la 01.01.2019 ... Dreptul organului de executare silită de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Datorii din 2004 Evelyn3 Evelyn3 In 2004 s-a inchis o afacere familiala, au fost achitate toate datoriile fata de stat, in afara penalitatilor si dobanzilor. In 2011 am primit o somatie cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sotul meu are o datorie catre anaf. intrebarea mea ... MIAUNICA2 MIAUNICA2 Buna ziua! Sotul meu are o datorie catre anaf. Intrebarea mea este daca se poate prescrie si in cat timp. multumesc (vezi toată discuția)