avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazul ciorogarla!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazul ciorogarla!

buna seara!am si eu nevoie de un sfat....presupun ca stie toata lumea despre cazul Ciorogarla,UM din care s-a furat armament.Vroiam sa stiu,un soldat condamnat la 3 ani de inchisoare pentru incalcare de consemn,poate cere eliberare conditionata???va rog mult,ajutat-ma!!!Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adina_83 , utilizator 14:01, 4 Octombrie 2011
Daca este condamnat definitiv printr-o hotarare care nu are motiv de contestatie in anulare, revizuire sau contestatie la executare, nu mai puteti cere decat intreruperea executarii pedepsei sau amanarea executarii din motive f. intemeiate.
In rest, cu o conduita buna si munca in penitenciar puteti grabi eliberarea conditionata.
Motive f.intemeiate?Cum ar fi???Va intreb asta pentru ca la proces nu a contat nici ca are un copilas de 2 ani,nu a contat nici ca este singurul care lucreaza si intretina familia,nu a contat nici ca a fost instigat la calcarea consemnului,instigat de catre comandantul de paza(cel de care soldatul trebuie sa asculte fara doar si poate)...deci,ce motive mai intemeiate de atat pot exista?Multumesc!
Adina_83 a scris:

O ultima intrebare as mai avea....este posibil,intr-un fel sau altul,sa iasa din inchisoare mai devreme de termen(excluzand eliberaea conditionata)?Adica....mai este vreo portita,ceva,de care ne putem ajuta ca sa il scoatem de acolo???Suntem disperati,el nu rezista acolo 3 ani......Va multumesc!


ART. 87
Durata executării
Timpul în care condamnatul, în cursul executării pedepsei, se află bolnav în spital, intră în durata executării, afară de cazul în care şi-a provocat în mod voit boala, iar această împrejurare se constată în cursul executării pedepsei.

Banuiesc ca in articolul respectiv e vorba atat de boli fizice cat si de boli psihice (de exemplu sa o ia razna din cauza detentiei). Daca va avea o boala ce va necesita internare va sta in spital in locul inchisorii. Nu trebuie sa-si provoace singur boala (de exemplu sa intre in greva foamei) pentru ca timpul in care se afla in spital sa intre in durata executarii.

ART. 62
Executarea pedepsei într-o închisoare militară
Dacă militarul condamnat a executat jumătate din durata pedepsei şi a dat dovezi temeinice de îndreptare, partea din durata pedepsei ce a mai rămas de
executat se reduce cu o treime, iar dacă s-a evidenţiat în mod deosebit, reducerea poate depăşi o treime, putând cuprinde chiar tot restul pedepsei.
Dacă în timpul executării pedepsei militarul condamnat devine inapt serviciului, este liberat condiţionat.

Poate "iesi mai devreme" , cum va exprimati dvs , doar daca veti solicita institutiei presedintiale printr-o cerere fundamentata juridic sa fie edictat un decret de gratiere individuala , desi in opinia mea , sansele sunt extrem de reduse , data fiind mediatizarea cazului , cat si datorita faptului ca acest caz are si alte conotatii( mai ales cele legate de siguranta nationala).
Stiu ca de gratiere nici nu se poate pune problema,dar am ramas cu dubii,dat fiind ca cel care i-a instigat la calcare de consemn(comandantul pazei)a fost condamnat la 1 an de inchisoare,iar,militarii care erau obligati sa il asculte,si au calcat consemnul,au fost condamnati la 3 ani de inchisoare!!!Daca este calcare de consemn,nu este la fel pentru toti?Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza un an de detentie? Nicole09 Nicole09 Buna seara, Un an de detentie cat dureaza efectiv? 12 luni? Sau cum se calculeaza? Multumesc. (vezi toată discuția)
Redozari pedepse dupa noul cod penal sleepy sleepy Buna seara! As dori sa stiu modul de executarea al pedepselor dupa noul Cod Penal... multumesc (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare 2 ani - eliberare conditionata kareka kareka As dori sa aflu daca eliberarea conditionata se poate aplica in cazul unui condamnat cu executare la 2 ani pentru complicitate la furt calificat. Detinutul ... (vezi toată discuția)