avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Profesorii pensionati.....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Profesorii pensionati.....

Un profesor ,pensionar ,angajat prin plata cu ora,care primeste dirigentia unei clase ,poate fi platit ?
Stiu ca ,orice munca desfasurata ,este platita ,conform CODULUI MUNCII .
SUNT ANGAJATA, CU CONTRAT DE MUNCA ,PE PERIOADA DETERMINATA SI AM PRIMIT DIRIGENTIE .IN PRIMA LUNA ,AM PRIMIT SPOR DE DIRIGENTIE ,IAR DUPA
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2012
atena52, utilizator
Cel mai recent răspuns: atena52 , utilizator 10:53, 23 Decembrie 2012
Art. 10 din L63/2011 precizează foarte clar ce intră în drepturile salariale ale unui pensionar aflat în regim de plata cu ora. Sporul de dirigenţie nu există.

ART. 10
(1) Personalul didactic şi personalul didactic asociat, inclusiv cadrele didactice pensionate pentru limită de vârstă, care funcţionează pe posturi didactice în sistem de plată cu ora sunt salarizate pentru activitatea depusă în funcţie de condiţiile pe care le îndeplinesc la încadrare. La calculul drepturilor salariale se vor avea în vedere: norma didactică de predare, salariul de încadrare prevăzut în anexele nr. 1 şi 2 la lege, indemnizaţia de învăţământ special, gradaţia de merit, sporul pentru titlul ştiinţific de doctor de care a beneficiat până la data de 31 decembrie 2009 şi indemnizaţia pentru localităţi izolate.
(2) Tarifele orare din învăţământul preuniversitar se calculează prin raportarea la sumele prevăzute la alin. (1), astfel:
a) 1/72 pentru norma didactică de 18 ore pe săptămână;
b) 1/64 pentru norma didactică de 16 ore pe săptămână în învăţământul special;
c) 1/96 pentru norma didactică de 24 de ore pe săptămână pentru maiştri instructori;
d) 1/80 pentru norma didactică de 20 de ore pe săptămână pentru maiştri instructori din
învăţământul special;
e) 1/80 pentru profesori, învăţători, institutori învăţământ primar;
f) 1/100 pentru profesori, educatoare, institutori învăţământ preşcolar.
....
MULTUMESC ,PENTRU RASPUNS .
DACA, LA SCOALA UNDE-MI DESFASOR ACTIVITATEA ,IN REGIM DE PLATA CU ORA ,MI S-A ATRIBUIT SI DIRIGENTIE LA O CLASA ,PENTRU CA NU ARE CINE SA EFECTUEZE ACELE ORE ,NU AR TREBUIE SA FIU PLATITA ,IN URMA UNEI HOTARARI A CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE ,AL SCOLII ? (dreptul la salarizare,pentru munca depusa,conform legislatiei muncii )
MULTUMESC ,ANTICIPAT .
O HCL nu poate deroga de la prevederile legale in materie ... astfel pentru a sti cat mai exact ar trebui sa va adresati fie ISJ , fie Ministerului Educatiei in acest sens.
MULTUMESC .
IMI RAMANE VARIANTA , MINISTERUL EDUCATIEI , DEOARECE MARIA SA I S J ,VERBAL MI-A ZIS CA TREBUIE SA EFECTUEZ ORELE ,FARA PLATA ,"ONORIFIC " .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cu ora in cadrul invatamantului Adriana_Stoica Adriana_Stoica Sunt pensionara, am studii universitare si in acest an scolar am catedra intreaga ca si profesoara , decizia imi este data pe perioada anului scolar de la 1 ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora catalina77 catalina77 Buna ziua. As dori sa stiu si eu, daca se poate, pentru plata cu ora se intocmeste contract individual de munca? Din Legea 1/2011 nu se intelege acest lucru. ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora la invatatori ana500 ana500 Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intro problema. Lucrez in invatamant si am un cadru didactic ( un invatator) care are peste 25 de ani vechime si gradul ... (vezi toată discuția)