avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Acum 10 ani lucram (legal) in strainatate si i-am trimis sotiei (prin banca) 15 mii euro cu scopul sa cumpere doua imobile (pe numele ei, deci bunuri comune). In afara de acesti bani, i-am trimis lunar (prin banca) pana la divort banii necesari pt cheltuielile sale obisnuite. Sotia a cumparat doar un imobil, pt care a folosit doar 5 mii euro, iar restul de 10 mii niciodata nu a putut sa justifice cum si in ce i-a folosit. Acum 8 ani s-a divortat de mine, sa recasatorit, iarasi s-a divortat, etc. Am decis sa deschid partajul, sa cer jumatate din imobilul cumparat de ea in timpul casatoriei cu banii trimisi de mine si jumatate din restul de 10 mii pe care nu i-a folosit pt a cumpara un imobil. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 22:14, 3 Octombrie 2011
in actele de trimiterea banilor nu am facut mentiune anume asupra destinatiei lor, dar i-am trimis la putin timp dupa ce am primit scrisoarea (o pastrez inca) unde imi comunica preturile imobilelor.
cuziamusia a scris:

multumesc. raspunsul d-voastra este o incurajare. pot dovedi cu acte veniturile mele si toate trimiterile de bani. ea nu lucra, dar nu am acte sa dovedesc. o ultima intrebare: ce cota pot solicita in cazul celor 10 mii euro?



Trebuie facuta o analiza concreta a cazului si examinarea dovezilor.
Aveti dreptul de a solicita si 100% insa e posibil sa primiti numai 50%...
Nu conteaza cat cereti,ci cat se va dovedi.
Este foarte important si cum este redactata actiunea de avocat.
Daca nu este redactata bine puteti avea mari probleme...
E bun ca aveti acea scrisoare, va ajuta sa dovediti. Ar mai fi necesari ceva martori sau ceva pe langa asta, dar e buna.
cuziamusia a scris:

in actele de trimiterea banilor nu am facut mentiune anume asupra destinatiei lor, dar i-am trimis la putin timp dupa ce am primit scrisoarea (o pastrez inca) unde imi comunica preturile imobilelor.


Da, scrisoarea se poate dovedi extrem de importanta in cadrul procesului.
Este scrisa cu mana ei?
este scrisa de mana ei, doar ca nu este semnata, pt ca nu obisnuieste sa-si semneze scrisorile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri in procesul de partaj mariabibire mariabibire Buna ziua d.le Avocat. Eu am introdus actiunea de partaj pe data de 12 iulie 2013 si am prima infatisare in procesul de partaj pe data de 10 aprilie 2014.Am ... (vezi toată discuția)
Obtinerea inceperii urmarii penale ulises10 ulises10 In afara banilor trimisi pt cheltuilei, in timpul casatoriei i-am trimis fostei sotii bani sa cumpere doua imobile. Le-a cumparat dar le-a pus pe numele a doua ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters359971 ContSters359971 Buna ziua! Impreuna cu sotul am cumparat un apartament, fara rate. Eu am pus 10 mii iar el restul. El lucreaza cu acte in regula, eu la negru am reusit sa ... (vezi toată discuția)