avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... depasire de competenta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

depasire de competenta

Buna seara!

Speta este urmatoarea:
Directorul unei institutii publice (finantata de la Buget) emite o decizie de numire a unei comisii, care are in componenta trei persoane. Una din acestea NU face parte din personalul acelei institutii, ci este angajat cu contract de munca la o alta institutie (cu dubla finantare). Ce poate face acest salariat?
1. sa ignore decizia care i-a fost transmisa oficial?
2. sa isi instiinteze superiorii?
3. sa ceara anularea deciziei in contencios administrativ?
4. sa raspunda la decizie prin mentionarea faptului ca directorul respectiv si-a depasit competenta?
Va multumesc pentru eventualele sugestii! Cu stima!
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2011
opt_mgh, utilizator
Cel mai recent răspuns: opt_mgh , utilizator 10:38, 7 Octombrie 2011
Prin decizia respectiva i-a fost adus vreun prejudiciu?
Fiind angajat cu atributii de inspectie si control, este posibil ca orice document semnat de acesta sa fie contestat, pe motiv ca nu face parte din ordinul de serviciu conform fisei postului (competentei sale). Comisia numita acum va trebui sa emita hotarari care privesc actiuni pentru viitor, cu efect economic de lunga durata.
A fost aleasa calea de a-si anunta superiorii. Conducerea institutiei a emis un raspuns fundamentat juridic si a solicitat revocarea deciziei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie inventariere-cine o intocmeste mnd mnd buna ziua, decizie de inventariere, din cate stiu eu tine de contabilitate si este strans legata de evidenta stocurilor existente in contabilitate, prin ... (vezi toată discuția)
Data comunicare decizie ? oanaportar oanaportar Vă rog să mă ajutați cu un răspuns. Directorul instituției noastre publice vrea să dea o decizie de numire a unei comisii de recepție finală a ... (vezi toată discuția)
Decizie de cercetare disciplinara - lege care sa prevada: continut, componenta comisie, reguli oanaportar oanaportar Directorul institutiei publice vrea sa emita o Decizie de cercetare disciplinara. Codul muncii nu spune nimic despre o asemenea Decizie. Exista o Lege ... (vezi toată discuția)