avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontare transport - combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontare transport - combustibil

Va rog sa-mi spuneti care sunt criteriile de decontare a transportului, respectiv a combustibilulului in cazul in care fac naveta intre localitatea de domiciliu/resedinta si localitatea in care-mi desfasor activitatea, mai exact ce documente justificative trebuie sa atasez cererii alaturi de declaratia pe proprie raspundere?
se deconteaza distanta sau contravaloarea bonurilor de combustibil?
Trebuie depuse toate bonurile sau ele sunt luate doar ca etalon pentru calculul contravalorii combustibilului?
Sunt obligata sa folosesc masina personala cu care ma deplasez numai eu si numai in interesul serviciului sau ma bucur de toata libertatea pe care mi-o confera dreptul de proprietate asupra ei?
Ce se intampla daca depun mai multe sau mai putine bonuri de combustibil dar fac dovada ca am facut naveta intre localitatea de domiciliu si locul de munca in fiecare zi?
Mentionez ca am dreptul la decontare transport conf. Lg. 567/2004.
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 18:23, 1 Octombrie 2011
Nu sunteti obligata sa folositi masina personala pentru a va deplasa la locul de munca.

De regula, dreptul la decontarea cheltuielilor de transport, intre localitatea in care cel indreptatit isi are domiciliul sau resedinta si localitatea unde se afla sediul unitatii se face cu documente justificative (bilete sau abonamente). Tot de regula, deplasarea se face cu mijloacele transportului in comun.
In situatia in care deplasarea se face cu autoturismul se deconteaza contravalorea a 7,5 litri carburant la suta de kilometri, pentru perioada in care s-a lucrat efectiv (se anexeaza pontajul zilnic si bonurile de carburant pentru pretul platit/litru.
Sigur ca, daca ordonatorul de credite se isi are biroul in Siberia, este necesara si declaratia pe proprie raspundere ca v-ati deplasat cu autoturismul la locul de munca.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi ccm smari smari buna ziua! in CCM , la o institutie publica se precizeaza conform unui articol...,, pentru salariatii xxxxx , care nu au domiciliul in localitatea in care ... (vezi toată discuția)
Decontare naveta misu1972 misu1972 Buna ziua, Revin cu acest subiect deoarece naveta mi-a fost decontata partial si dupa ce am trimis prin avocat o notificare C.A si directorului,acestia au ... (vezi toată discuția)
Este legal sa nu mi se deconteze naveta? AlexandraIi AlexandraIi Sunt cadru didactic la o scoala din localitatea X. Menționez ca sunt navetista, iar distanta parcursa e de 100km/zi(50 dus, 50 întors.abonamentul pe ruta ... (vezi toată discuția)