avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperarea cheltuielilor de judecata prin investire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperarea cheltuielilor de judecata prin investire cu formula executorie a hotararii judecatoresti

Am terminat procesul de partaj. Am legalizat decizia Tribunalului si am introdus cerere de legalizare si investire cu formula executorie a hotararii judecatoresti, pentru ca, desi eu sunt cea care va inmana sulta, trebuie sa recuperez cheltuielile de judecata si de pe urma procesului de la Judecatorie ca si de la Tribunal, de la apel.
Intrebarea mea este, pentru a recupera cheltuielile de judecata de la apel, trebuie sa investesc cu formula executorie si decizia Tribunalului? Pentru ca eu doar am legalizat-o si am mers mai departe la Judecatorie pentru legalizarea si investirea Hotararii.
Este necesara si investirea deciziei pentru recuperarea cheltuielilor de la apel?
Cel mai recent răspuns: kdoina2007 , utilizator 09:38, 3 Octombrie 2011
daca a fost mentinuta decizia din apel, in ceea ce priveste cheltuielile de judecata va trebui sa investiti si aceasta hotarare.
Multumesc pentru raspuns.
Decizia s-a mentinut in apel, dar am de recuperat cheltuieli de judecata si in apel si la Judecatorie.
Deci, va trebui sa merg cu decizia inapoi la Tribunal pentru investirea ei cu formula executorie, dupa cum banuiam, desi mi-am dat seama cu intarziere.
Investirea cu formula executorie se face de catre instanta de fond, adica de judecatorie si nu de instanta de apel.
Va multumesc pentru raspuns. Chiar azi dimineata am fost la registratura Tribunalului si mi-au dat acelasi raspuns. Este o mare usurare si se pare ca am actionat bine. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari nu aplica decizia tribunalului. ce pot face? ken ken In urma procesului intentat de Asociatia de Proprietari, prin sentinta judecatoriei, urmata de confirmarea in apel prin decizia tribunalului, am castigat ... (vezi toată discuția)
Care instanta investeste cu formula executorie ? calin_andrei calin_andrei Daca Tribunalul acorda cheltuieli de judecata printr-o hotarare, iar Curtea de Apel respinge apelul si mai acorda alte cheltuieli de judecata. Unde se merge si ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli judecata liaza liaza Buna seara, Am castigat un proces la Instanta de fond(Tribunal), in caliatea de parat,iar astazi s-a pronuntat la CA Pitesti hotararea, reclamantei i-a fost ... (vezi toată discuția)