avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care instanta investeste cu formula executorie ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care instanta investeste cu formula executorie ?

Daca Tribunalul acorda cheltuieli de judecata printr-o hotarare, iar Curtea de Apel respinge apelul si mai acorda alte cheltuieli de judecata. Unde se merge si cu ce hotarare pentru a fi investita cu formula executorie si a merge la executorul judecatoresc ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 16:39, 4 August 2014
se va investi cu formula executorie de catre instanta de executare, in momentul incuviintarii executarii silite. este executor judecat- instanta de executare- incuviintare executare si investire cu formula executorie, sper sa nu gresesc, îi rog pe avocatii experimentati sa ma corecteze. hotararea definitiva este si executorie. prima instanta -ramane definitiva prin respingerea apelului si devine executorie. hotararea (definitiva ) din apel , dispozitiile privind cheltuielile sunt executorii. fiecare hotarare contine cheltuieli de judecata mergeti si cu hotararea din prima instanta si cu cea din calea de atac.
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
Marian Bucur, Avocat
Adresati-va direct executorului judecatoresc (oricare are sediul in raza Curtii de Apel unde are domiciliul sau sediul paratul), nu se mai face investire cu formula executorie inainte de cererea de executare silita.
Ambele hotarari din ce spuneti prevad cheltuieli de judecata deci veti atasa ambele hotarari ca titluri executorii. Pentru decizia din apel ( banuiesc ca sunteti pe noul cod, si nu mai aveti calea de atac a recursului) faceti cerere de copie legalizata/copia minutei si obtineti mentiunea irevocabila pe sentinta de fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire hotarare judecatoreasca VioletaNed VioletaNed Buna ziua Am o hotarare a judecatoreasca, impotriva careia s-a facut recurs la Curtea de apel Ploiesti. Curtea a respins recursul, iar prin decizia pe care ... (vezi toată discuția)
Unde gasim model de cerere de incuviintare a executarii silite petrans petrans am nevoie de o astfel de cerere pentru un debitor ce nu a platit nici dupa dispunerea judecatoreasca definitiva (vezi toată discuția)
Titlu executoriu simona35 simona35 Pot investi cu formula executorie o decizie penala data in apel, recursul fiind respins? Sau trebuie sa investesc decizia data pe fond? Care ar fi procedura? (vezi toată discuția)