avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Cursul de schimb şi piaţa ... depozit bancar - care e limita de garantare?
Discuție deschisă în Cursul de schimb şi piaţa monetară

depozit bancar - care e limita de garantare?

sant garantate de catre stat depozitele de economii cu dobanda negociata intre o persoana fizica si banca ,care e limita superioara de depozit, garantat?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:57, 1 Octombrie 2011
Fondul creat garanteaza depozitele bancare constituite in Romania in limita a 100.000 de euro (echivalent in lei)
Începând cu 1 ianuarie 2011 plafonul de garantare este de 100.000 de euro (echivalent in lei), daca banca la care aveti depozitul este membra a Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul bancar.
Aveti aici lista bancilor membre:

[ link extern ]
Iar bancile care au sediul in strainatate dar activeaza in Romania au garantate depozitele in tarile unde au sediul. Spre exeplu depozitele de la ING sunt garantate in Olanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ing cont curent Srb Srb Daca ING are o problema conturile curente sunt garantate de ING Olanda? Sau doar daca sunt sub forma unui depozit pe 3 6 luni sau 1 an? (vezi toată discuția)
Garantarea depozitelor in euro marina manuela marina manuela Bunaziua, Va rog sa-mi clarificati sensul frazei:\" depozitele se garanteaza in termen de maxim 12 luni de la data infiintarii depozitului\" Daca depozitul e ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu depozitele populatiei la banci straine in caz ca acestea se retrag din romania? ELuminita ELuminita Buna ziua, Va rog ar putea cineva sa-mi spuna ce se intampla cu depozitele si conturile pe care o persoana fizica le are la o banca straina in cazul in ... (vezi toată discuția)