avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Ce se intampla cu depozitele populatiei la banci ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Ce se intampla cu depozitele populatiei la banci straine in caz ca acestea se retrag din Romania?

Buna ziua,

Va rog ar putea cineva sa-mi spuna ce se intampla cu depozitele si conturile pe care o persoana fizica le are la o banca straina in cazul in care aceasta se retrage din Romania?
Cel mai recent răspuns: ELuminita , utilizator 20:36, 12 Decembrie 2011
Sumele depuse de populatiei sau firme sunt garantate in limita a 100.000 euro, echivalent lei, pe banca, pe deponent, de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB).
Ce este acest Fond de Garantare. Cine il detine?
O cautare pe Google va ducea fix la el:
[ link extern ] /
Multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozite banca greceasca georgepbr georgepbr am si eu o intrebare: daca un deponent are intr-o banca greceasca echiv a 100.000 eur intr-un depozit si in contul curent are in mod frecvent peste 50.000 eur ... (vezi toată discuția)
Depozit bancar - care e limita de garantare? daneficient daneficient sant garantate de catre stat depozitele de economii cu dobanda negociata intre o persoana fizica si banca ,care e limita superioara de depozit, garantat? (vezi toată discuția)
Garantare depozit/cont bancar Artigas Artigas Va salut, Plafonul de garantare de 100000 Euro de catre stat a depozitelor/conturilor bancare se refera la fiecare depozit sau cont,indiferent daca acestea ... (vezi toată discuția)