avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Radet nu-mi aproba debransarea din cauza unui vecin!!!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Radet nu-mi aproba debransarea din cauza unui vecin!!!!

Deci , o sa incerc sa fiu cat se poate de scurta sa nu plictisesc pe nimeni.

Asadar : am reusit si ne-am montat centala pe gaze. Insa unul dintre vecini respectiv vecinul de dedesupt s-a razgandit si nu mai e de acord cu aceasta centrala.

Noi am taiat tevile pentru ca vecinii de la 2 si 3 nu le mai au si practic asta a fost dorinta lui , sa-si taie tevile si sa-si aeriseasca singur caloriferele.

Acum cei de la Radet vor sa vada ca el si-a montat aceste aerisitoare dar dumnealui nu imi da drumul la usa si ma tot ameninta ca o sa ma dea in judecata ca mi-am pus centrala fara acordul dumnealui.

Ce pot face??:(( Voi si nevoita sa platesc si incalzirea furnizata de Radet si Gazele de la Distrigaz???#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters43672 , utilizator 12:45, 12 Septembrie 2008
Centrala este montata. Vecinii de la 2 si 3 au centrale proprii si ei taiasera deja tevile. Eu fiind la 1 si pentru ca cel de la parter a semnat primul acord cu conditia sa-si taie tevile le-am scos definitiv, practic pe la noi nu mai trece nici o teava. Administratorul stie ca avem centrala ca i-am dat procesul verbal de montare contor de gaze, deci nu ne pune la plata apei calde.

Si gigacalorimetru unde se poate monta???
Ati gresit ca ati taiat tevile, legea nu va da voie indiferent de hotarirea celorlalti vecini , fiecare e raspunzator pentru faptele lui. Chiar daca ati trecut de la sistemul centralizat de incalzire la sistemul propriu, tevile care apartin sistemului centralizat trebuia sa ramina la locul lor, nimeni nu avea motive sa se opuna. In cea ce priveste gigacalorimetru, in sistemul centralizat se pune unul general ,de regula la subsol si daca doriti si individual pe calorifere, in sistemul propriu nu va trebuie gigacalorimetru. Situatia in care sunteti acum nu o puteti rezolva decit cu conducerea asociatiei nu cu un vecin sau altul. Va recomand sa cititi legea Nr. 230/2007 privind infiintarea , organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari . :O
Anaalina a scris:

Centrala este montata. Vecinii de la 2 si 3 au centrale proprii si ei taiasera deja tevile. Eu fiind la 1 si pentru ca cel de la parter a semnat primul acord cu conditia sa-si taie tevile le-am scos definitiv, practic pe la noi nu mai trece nici o teava. Administratorul stie ca avem centrala ca i-am dat procesul verbal de montare contor de gaze, deci nu ne pune la plata apei calde.

Si gigacalorimetru unde se poate monta???
v-am mai explicat anterior ce pozitie trebuie sa sustineti ca sa aveti cistig de cauza, dar se pare ca nu ati inteles, asa ca voi fi nevoit sa repet:
incercati sa sustineti ca nu dvs ati demontat acele tevi de la vecinul, ci ca el insusi a facut asta, dvs neavind acces in apartamentul dumnealui. in sustinerea dvs mai intervine si faptul ca, desi ati avut initial acordul lui ca sa va montati centrala, dupa ce radet a schimbat modelul de formular vecinul nu a vrut sa-si mai dea acordul, desi intitial a fost de acord. pai daca nu a fost de acord sa va mai re-dea acordul dupa montarea centralei, care ar fi prostul sa creada ca v-ar fi primit in casa lui sa demontati tevile care urcau pina la dvs ?
IMPORTANT dvs ati montat centrala fara a va atinge de tevile de incalzire ... asta sa sustineti ;)
de asemenea, daca mai intimpinati probleme la sectia de care apartineati, faceti o sesizare la sediul central al radet din str cavafii vechi, in spatele bisericii Sf Gheorghe, in care sa explicati situatia asa cum v-am spus, si sa specificati ca ati avut acordul vecinului inainte de montarea centralei dar nu a vrut sa-si mai dea acordul pe noul formular emis de ei, dar ca acordul vecinului exista deja la dosar. bine era daca aveati o copie a acestui dosar, ca sa nu"dispara" de acolo ;)
pentru vecinul, cred ca l-ati mai putea ameninta putin cu politia, ca si-a demontat singur tevile ca sa dea vina pe dvs, dumneavoastra neavind posibilitatea de a intra in apartamentul lui. odata ce nu v-a dat acordul pe noul formular, e logic ca nici in casa nu v-ar fi primit sa-i demontati tevile.
atata timp cat ati anulat tevile in apartamentul dvs..nu aveti nici o scuza,indiferent cate si ce copii ati avea la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)
Debransare Dianabz Dianabz M-am debranșat de la rețeaua comuna stau la etajul 1si doar vecinul de la parter mai este branșat la comun.l am întrebat dacă pot face aerisitoarele pe ... (vezi toată discuția)
Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)