avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... asigurarea de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

asigurarea de sanatate

Revin cu o nelamurire.Am venit din cedarea folosintei bunurilor si nu am platit asigurarea medicala,asi dori sa stiu daca o platesc pana la 31 dec 2011 o sa scap de plata penalitatilor? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mviorica , utilizator 18:35, 15 Ianuarie 2013
Buna.As dori sa stiu daca acum se sterge penalitatile catre casa de sanatate daca am doar venituri din cedarea folosintei bunurilor?Mentionez ca pana acum nu am fost sa platesc dar nici nu am fost insiintata cu toate ca realizez venit de vreo 10 ani.As mai avea o rugaminte daca se poate sa imi spune-ti cum ar trebui facuta acea cerere catre cass.Va multumesc.
Aceasta facilitate a fost introdusa prin art. IX din OG 30/2011, care stabileste ca pentru obligatiile fiscale restante la 31 august 2011, penalitatile de intarziere se anuleaza sau se reduc, astfel:
a) penalitatile de intarziere se anuleaza daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 31 decembrie 2011;
b) penalitatile de intarziere se reduc cu 50% daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 30 iunie 2012.

Actul normativ stipuleaza ca, pentru acordarea facilitatilor fiscale stabilite de art. XI din OG 30/2011, contribuabilii pot depune o cerere prin care solicita o situatie a obligatiilor de plata exigibile, precum si a celor care intra sub incidenta facilitatilor. Organul competent trebuie ca, in termen de cinci zile de la depunerea cererii, sa comunice contribuabilului situatia solicitata si sa intocmeasca un borderou provizoriu de scadere din evidenta fiscala a obligatiilor fiscale pentru care se pot acorda reduceri sau anulari ale penalitatilor de intarziere.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Aceste perevederi sunt valabile si anul viitor ?

Daca am contract de munca si venituri din inchirierea unui apartament va trebui sa platesc o taxa din chiria incasata pentru asgurarea de sanatate ?
Buna seara. V-as ruga mult sa ma ajutati cu o problema. Am primit o decizie de impunere la FNUASS, perioada fiind 2008-2012, avand venituri din cedarea folosintei bunurilor. Mentionez ca anul trecut am fost la CASS sa ma interesez daca am datorie la ei si nu figuram in baza de date. Am vrut sa platesc si sa scap de penalitati. Accept sa platesc creanta dar nu si penalitatile, majorarile si dobanzile, mai ales ca in acea perioada nu eram asigurat. Ce as putea face, se poate plati esalonat? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas contract de inghiriere lore33 lore33 Buna ziua! Chiar acum am primit prin posta de la casa de pensii o scrisoare in care ma obliga sa ma asigur. Mentionez ca la sf anului 2008 am avut mai mult de ... (vezi toată discuția)
Venituri din cedarea folosintei bunurilor, obligativitatea inregistrari la registrul comertului mihai.ghita mihai.ghita Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din cedarea folosintei bunurilor prin inchirierea spatiilor proprii, pana in acest moment sunt in derulare 5 ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale si calcularea venitului net pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor la inchiriere de mai mult de 5 imobile victorels victorels Obligatii fiscale si calcularea venitului net pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor la inchiriere de mai mult de 5 imobile ; calcul contributii ... (vezi toată discuția)