avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... depasirea unui tramvai ,blocat de masina gunoiului, pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

depasirea unui tramvai ,blocat de masina gunoiului, pe partea stanga

Buna ziua,

As avea si eu cateva nelamuriri. Mi a fost suspendat permisul pentru ca am depasit un tramvai blocat de masina gunoiului pe partea stanga. Masina gunoiului era pe avarii si nu era nimeni in masina. Era verde la semafor asa ca am luat- o pe partea stanga si am depasit tramvaiul - inainte de semaforul de la Hala Traian. Ca urmare politia m a oprit si mi au dat amenda si suspendat permisul. Eu nu sunt din bucuresti si nu mi am nici seama ca ei mi au scris in procesul verbal ca am depasit tramvaiul aflat in statie, pe partea stanga. Acest lucru nu este adevarat deoarece tramvaiul nu era in statie si era blocat. Este f adevarat ca masina gunoiului a plecat apoi in max 10 min, dar putea sa stea mai mult.Statia de tramvai era mai in fata, dupa semafor.
Conform codului rutier tramvaiul poate fi depsit pe stanga atata timp cat pe partea dreapta nu este loc. De asemenea eram in masina cu o prietena insarcinata care este trecuta la alte mentiuni si mi ar putea fi martor in cazul in care as avea sanse.De asemenea mi s a spus ca intersectia este filmata.
Va rog daca se poate sa mi spuneti parerea dvs. deoarece mai am doar o saptamana la dispozitie ca sa fac contestatie.
Va multumesc, Irina
Cel mai recent răspuns: irinasemaca , utilizator 10:06, 12 Septembrie 2008
Putesti contesta procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
faceti contestatie, solicitati proba cu martori.
succes
Nu cunosc configuratia strazii in respectivul loc. Presupun ca linia de tramvai se afla pe mijlocul drumului. Daca asa este prin depasirea tramvaiului prin partea stanga ati trecut pe sensul invers de circulatie. Prin aceasta manevra nu ati respectat prevederea din HG 1391/2006 pe care o reproduc mai jos>
Art. 120. -

(1) Se interzice depăşirea vehiculelor:

k) pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule în aşteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie.


Succes!!!
multumesc pentru raspuns, intr-adevar linia de tramvai e pe mijlocul drumului dar tramvaiul era blocat. ar fi fost loc sa trec prin dreapta dar era masina de gunoi in fata tramvaiului.
si as mai avea o intrebare, in cazul in care pierd procesul ce se va intampla? imi suspenda permisul cu o luna, cum era cf procesului vb sau 2?

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am avut un incident cu o masina intr-o intersectie dirijata prin indicatoare si in care eu aveam indicator de cedeaza trecerea, insa ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis DDDttt DDDttt Buna ziua, Ieri ma aflam in intersecția dintre Alexandru Serbanescu și șoseaua Pipera. Eu veneam dinspre Aerogării și in intersecția respectiva ... (vezi toată discuția)