avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat neacordare de prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat neacordare de prioritate

zilele trecute mi-a fost suspendat permisul de conducere 60 de zile pt neacordare de prioritate care a rezultat cu un accident fara victime omenesti, deasemenea am primit si o amenda de 406 lei si 6 puncte amenda.Mai pe scurt ieseam din curtea unei institutii in soseaua Oltenitei urmand sa fac stanga traversand liniile de tramvai,mentionez ca marcajul imi permitea fiind linie discontinua.Asta s-a intamplat pe la ora 16 cand era trafic intens formandu-se o coloana la semaforul de la Brancoveanu,semafor care se afla in dreapta mea cam la 200 de metrii de unde ieseam eu din curtea respectiva.Conducatorii auto de pe banda 1 si 2 mi-au permis sa ma inscriu in trafic la iesirea din curte eu avand cedeaza trecerea,langa linia de tramvai erao autoutilitara inalta eu nevazand daca se afla vreun auto pe linia de tramvai am intrat foarte putin,doar cu botul masinii sa ma asigur.Un domn care pesemne se grabea si circula pe linia de tramvai cu intentia sa depaseasca coloana formata la semafor m-a izbit frontal in spoilerul frontal al masinii.Am fost la politie si am fost gasit vinovat de producerea accidentului.In procesul verbal contraventional nu a fost mentinut ca soferul care m-a lovit circula pe linia de tramvai.Vreau sa va intreb stimati utilizatori ai sitului ce sanse as avea daca as contesta decizia agentului de circulatie in instanta.Care e procedura si daca am sorti de izbanda?Sau sa-mi imbratisez soarta si sa circul cu Mecedesul de la ITB?Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:37, 19 Decembrie 2011
.. cred ca sunt 6 puncte amenda=402lei. Puteti contesta daca va doriti sa aveti permis in perioada asta. Cu certificatul de grefa pe care il luati dupa ce depuneti contestatia, va ridicati permisul, urmand sa-l predati daca pierdeti, in 15 zile de la pronuntare.
Nu cred ca sunt sanse de reusita, daca nu cumva era banda continua intre linia de tramvai si banda de circulatie, numai in acest caz celalalt nu avea ce cauta pe linie
deci chiar nici o sansa nu am?
Sansele dv sunt minime dar daca doriti sa aveti permis de sarbatori va trebui sa faceti contestatie insa daca ati depasit termenul de trei zile de la eveniment nici contestatia nu va mai fi admisa.
nu am depasit termenul dar nici sa ma plimb prin tribunale degeaba nu as dori.domnul politist mi-a zis ca pot da un test de 15 intrebari si imi pot injumatati perioada de suspendare a permisului,asta daca iau cel putin 13 din 15 puncte.nu am mai patit asa ceva si nici nu vreau sa mai patesc.
Dvs. aveati obligatia de a ceda trecerea tuturor vehiculelor care circulau pe strada respectiva.
Persoana care v-a lovit a incalcat legea intrucat nu avea voie sa circule pe linia de tramvai.
Deci, culpa comuna.

Alte discuții în legătură

Depasirea unui tramvai ,blocat de masina gunoiului, pe partea stanga irinasemaca irinasemaca Buna ziua, As avea si eu cateva nelamuriri. Mi a fost suspendat permisul pentru ca am depasit un tramvai blocat de masina gunoiului pe partea stanga. Masina ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate axa_andrei axa_andrei Buna ziua, Am avut un incident cu o masina intr-o intersectie dirijata prin indicatoare si in care eu aveam indicator de cedeaza trecerea, insa ... (vezi toată discuția)