Pot contesta o contraventie pe motiv de prescriere in conditiile urmatoare?
- data producerii contraventiei: 19.03.2011
- PV de constatare intocmit pe 13.09.2011
- pe 01.10.2011 am ridicat plicul de la posta ce avea stampile de posta 19.09 si 01.10
Cica am circulat fara rovinieta. De obicei imi cumpar rovinieta pe o saptamana doar atunci cand ies in afara orasului si asta se intampla foarte rar. Anul acesta am iesit de 3 ori si mi-am cumparat rovinieta. Problema e ca le-am aruncat dupa ceva vreme de la expirare. Nu am cum sa verific acum dupa atata vreme daca aveam rovinieta valabila atunci.
Nu mi-au trimis nici o dovada, doar au spus ca au foto la dispozitie daca se solicita de instanta.
Am temei sa contest contraventia?
Multumesc celor care isi vor consuma timp sa-mi raspunda!
In OG nr. 2/2001 sunt reglementate doua prescriptii, prescriptia aplicarii sanctiunii amenzii contraventionale (art. 13) si prescriptia executarii sanctiunii amenzii contraventionale (art. 14).
Pe scurt, organul constatator are obligatia:
-sa aplice sanctiunea in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. A aplica sanctiunea inseamna a incheia procesul verbal de contraventie.
-sa comunice procesul verbal de contraventie in termen de o luna de la data incheierii lui.
In cazul prezentat de dvs. organul constatator a respectat ambele termene prevazute la art. 13 si la art. 14 din OG nr. 2/2001.
Multumesc celor care mi-au dat sfaturi, indicatii, sugestii. Mi-au fost de folos pentru a-mi fundamenta contestatia. De un real folos mi-au fost si celelalte discutii pe forum pe aceasta tema precum si documentarea existenta.
Pentru mine finalul a fost fericit: am castigat procesul!
Inca o data, multumiri! =D>