avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calcularea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calcularea pedepsei

buna seara am si eu o intrebare nepotul meu e inchis pentru tentativa de omor si are de facut o pedeasa de 7,jumate din care a facut 2 ani si 7 luni pe regim inchis ., iesind si la munca .Acum i-au schimbat regimul si l-au mutat in alt penitenciar pe regim semideschis cum se calculeaza pedeapsa lui daca continua sa munceasca cat mai are de facut din cei sapte ani trebuie sa ii faca cap coada sau mai trebuie sa faca el ceva cereri sau sa se adreseze iar instantei si ce anume trebuie sa contina o asemenea cerere .
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:49, 4 Octombrie 2011
Trebuie sa execute 2/3 din pedeapsa pentru a fi propozabil pentru liberarea conditionata.
Zilele castigate prin munca prestat in detentie se calculeaza prin scaderea a 7 zile la luna muncita , conf.art.76 din Legea nr.275/2006 , in acest caz, pedeapsa neputand fi redusa cu mai mult de 1/2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza anul de inchisoare melinaR melinaR buna seara si craciun fericit tuturor care intra pe acest forum.Va scriu de foarte mult timp despre problema mea deja se apropie 3 ani si nu am mai putut face ... (vezi toată discuția)
Speranta si justitia melinaR melinaR Am pus acest titlu pentru ca numai atat mai am justitia din tara noastra e ... se stie sa pun intrebarile daca se poate face ceva in ajutorul meu intrebarea ... (vezi toată discuția)
Modificarile aduse de ncp: tentativa de omor melinaR melinaR buna nu stiu cum sa formulez intrebare dar din cite am citit in noul cod penal incadrarea de tentativa de omor s-a modificat sau nu am citit eu bine va rog sa ... (vezi toată discuția)