avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ma da in judecata caci asigurarea obligatorie nu il ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ma da in judecata caci asigurarea obligatorie nu il despagubeste, ce sa fac?

buna ziua!
detin un automobil inmatriculat pe Bulgaria, toate actele in regula.
acum cateva luni (4 luni) am avut un accident cu un autovehicul inmatriculat pe romania, vinovat fiind eu, iar societatea de asigurari din Bulgaria nu a despagubit in nici un fel posesorul masinii inmatriculate pe Romania.
dansul a zis ca ma da in judecata pentru neplata pagubelor, ce trebuie sa fac in cazul acesta?
o zi buna!
Cel mai recent răspuns: crysty90 , utilizator 02:21, 27 Noiembrie 2011
unde pot verificata daca asigurarea este valida? cumva la corespondentul din Romania?

demersurile au fost facute, adica pagubitul a gasit corespondentul la noi in Romania iar acesta a luat legatura cu societatea de asigurari din Bulgaria insa societatea din Bulgaria nu a emis nici un raspuns societatii din Romania, respectiv pagubitului.

asadar nu exista nici un raspuns scris cum ca pagubitul isi poate repara autovehiculul, iar acesta nu mai vrea sa astepte deoarece circula cu automobilul avariat.
INCERCATI SA SUNATI LA CORESPONDENT. EL ESTE RESPONSABIL SA OBTINA CONFIRMAREA DE POLITA. ORICARE AR FI SITUATIA ACEST CORESPONDENT TREBUIE SA OBTINA UN RASPUNS. DIN PACATE SUNT MULTI IN ACEEASI SITUATIE, SUNT INTARZIATE CONFIRMARILE DE VALABILITATE A POLITELOR. INSISTATI, MAI ALES DACA AU TRECUT ACELE 3 LUNI
Va adresati BAAR Buc[biroul asiguarilor auto din Romania] si va confirma sau aflati mai multe.
Nu are cum sa va dea in judecata pe dumneavoastra. Este o prostie. In cel mai rau caz, daca va face asta, dumneavoastra va puteti plati un avocat care sa va reprezinte si va veti apara prin faptul ca detineati o asigurare de raspundere civila auto valabila la momentul accidentului, dupa care respectivul nu are decat sa se judece cu societatea respectiva unde aveti dvs RCA. Daca va pierde procesul (lucru care cu siguranta se va si intampla, asta daca nu veti ajunge la o intelegere amiabila), ii puteti cere si cheltuieli de judecata ca sa acoperiti costurile platii avocatului dvs.
Ar mai fi o varianta...daca pagubitul avea asigurare CASCO, isi poate repara masina in baza acestei asigurari, urmand ca ulterior societatea unde dumnealui are casco, sa isi ceara banii de la firma de asigurari din Bulgaria. In cazul acesta, se discuta la un alt nivel, de la societate la societate. Daca nu are casco, ar putea sa se adreseze BAAR ( Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania), o institutie ce mediaza toate incidentele la nivel de tari, asta ca sa mai incerce totusi sa recupereze banii de la societatea de unde dvs aveati asigurare si sa nu se ajunga chiar in instanta. Va pot ajuta si cu un numar de telefon in acest caz: 021 319 13 02 sau 021 319 13 03. Insa reamintesc ceea ce a spus cineva mai sus...ASIGURAREA DVS SPER SA FIE VALABILA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE...

O seara placuta!
Daca la data evenimentului polita dv RCA nera valabila nu aveti de ce sa va faceti griji. Puteti fie sa va ocupati dv sa luati legatura cu corespondentul asiguratorului RCA din Bulgaria si sa prezentati in instanta confirmarile necesare fie sa angajati un avocat care sa se ocupe de documentatia dv si in acelasi timp sa va reprezinte in instanta.

Alte discuții în legătură

Casco - dauna prin regres rca clubbero1 clubbero1 Am lovit o masina in parcare din neatentie. Din pacate eu aveam asigurare la o societatea-fantoma. M-am dus la societatea-fantoma cu persoana pagubita pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune accident in italia, polita asigurare rca din ro nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca grozea grozea In anul 2013, cu aproximativ 2 luni inainte de a incheia contractul de leasing, am avut un accident de circulatie minor care s-a incheiat pe cale amiabila ... (vezi toată discuția)