avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Directorul ma obliga sa predau altceva decit ceea ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Directorul ma obliga sa predau altceva decit ceea ce scrie in fisa postului

In anul 1987 am terminat Facultatea de filozofie. Pe diploma de absolvire scrie dubla specializare: istorie- filozofie. La intrarea in invatamint am optat pentru istorie. Gradele didactice : definitivat, gradul II, gradul I sunt toate in istorie. Acum citiva ani am facut un master in istorie. Anul acest directorul colegiului unde imi desfasor activitate de 22 ani ma obliga sa predau la o clasa o ora de stiinte politice in contextul in care sunt profesori de specialitate respectiva insa acestia din diferite motive predau istoria (inclusiv orele suplimentare) . Este normala decizia directorului sau este abuziva ? Ce trebuie sa fac?
Precizez ca nu am primit o comunicare scrisa in sensul celor presentate mai sus
Nu am un contract individual de munca (de fapt nu are niciunul din profesori)
In fisa postului figurez ca profesor de istorie
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:27, 3 Octombrie 2011
!. Ca absolvent de istorie si filosofie, sunteti incadrat(a) pe aria curriculara "Om si societate", din care fac parte stiintele politice, deci puteti preda fara problele. Daca nu doriti, nu predati.
2. CIM aveti, inca de acum 22 de ani, incheiat cu ISJ, nu cu liceul, poate a semnat directorul de atunci in numele ISJ, avand aceasta imputernicire prin lege.

Daca aveti catedra completa pe istorie, ora de stiinte politice poate fi ora suplimentara. Daca nu aveti cele 18 ore, e o discutie, in sensul ca trebuie vazut cine are dreptul inaintea cui. Daca ceilalti colegi sunt indreptatiti sa aiba mai mult decat dv., atunci va completeaza norma in specialitate, apoi vine distribuirea orelor suplimentare. Daca reveniti cu detalii privind incadrarile pe istorie in unitatea de invatamant, pot sa va spun daca e abuziv sau nu.
In orice caz, daca toti aveti catedra completa, distribuirea orelor suplimentare este atributul directorului.

Subiect: Directorul ma obliga sa predau altceva decit ceea ce scrie in fisa postului
Ora de stiinte politice este ora suplimentara si nu doresc sa o predau
Am catedra intreaga pe istorie


Este in regula, ii spuneti ca nu doriti sa predati acea ora. Daca emite decizie, faceti contestatie. Puteti sa va adresati si isj, dar s-a descentralizat sistemul, deci directorii sunt suverani ... asta s-a dorit, nu?!
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
elena138, utilizator
Interventie moderator

Am rugamintea sa continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). In acest mod exista continuitate intre discutia initiala si intrebarile si raspunsurile ulterioare.
Multumesc!

Gabriela Pintea

exigu a scris:
Ora de stiinte politice este ora suplimentara si nu doresc sa o predau
Am catedra intreaga pe istorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cu ora director scoala Lauramoro Lauramoro Am citit cu atentie legislatia stufoasa privind plata cu ora in acest an scolar si as vrea si o alta parere!In scoala noastra un profesor titular doreste 2 ore ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva legal pentru a-mi recupera postul? Autor Autor Buna ziua! Doresc sa actionez in justitie ISJ-ul si scoala unde am incadrearea pentru refuzul de a ma primi pe post. Am sa expun in mare situatia data si ... (vezi toată discuția)
Discriminarea tinerilor la locul de munca? arhontele arhontele Personalul didactic din invatamant cu mai putina vechime \"beneficiaza\" de : -ore de predare plasate spre sfarsitul programului - mai multe ore de predare ... (vezi toată discuția)