avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA depasire plafon 100.000 euro
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

depasire plafon 100.000 euro

Daca in cursul lunii septembrie am depasit plafonul de 100.000 eur si sunt platitor de tva trimestrial, de cand devin platitor lunar de tva? De luna urmatoare sau de anul urmator?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 08:35, 25 Ianuarie 2012
Multumesc! Si eu stiam la fel dar cei de la administratie au spus ca trebuie si 094.
explicatiile de la formularul 094 de pe anaf.ro:

Declaraţia se completează de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care au utilizat trimestrul ca perioadă fiscală în anul precedent, care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri şi care nu au depăşit plafonul de 100.000 euro, al cărui echivalent în lei se calculează conform normelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la tva lunar la tva trimestrial stelach stelach Buna ziua, in situatia in care o firma, care inregistrata in registru intracomunitar, desi nu avea cifra de afaceri mai mare de 100000 euro, a trecut la tva ... (vezi toată discuția)
Schimbarea perioadei fiscale la tva camicami camicami In cazul in care in anul care s-a incheiat, perioada fiscala a fost LUNA, iar CIFRA DE AFACERI a fost mai mica de 100.000 EUR si nu s-au efectuat achizitii ... (vezi toată discuția)
Tva -perioada fiscala !!!! camicami camicami Am o societate ,care in anul 2009 a depus decontul de TVA (300) trimestrial.Societatea are cifra de afaceri realizata doar din operatiuni scutite pentru ... (vezi toată discuția)