Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
-lucrez intr-o institutie publica la resurse umane
- am colegi care sunt incadrati la noi in treapta 3 de salarizare de 1 an si jumatate si alte 6 luni lucrate intr-o alta institutie
Intrebarea este :
Are conditiile necesare avansarii in treapta tinand cont ca evaluarea pe 2007 a fost buna dar nu are 2 ani incheiati lucrati la noi?
Cazurile exceptionale sunt lasate la latitudinea conducerii institutiei publice. Prin regulamentul intern se pot stabili care sunt cazurile exceptionale in care se poate face derogare pentru promovarea functionarilor publici.
In practica , cazurile exceptionale sunt legate de activitatea functionarului public, calificativele acordate la evaluarea acestuia etc.
Sunt functionar public din 01.01.2005 ,referent asistent treapta a 3 a. Din 2005 si pana in 2008 ,am avut calificativul foarte bine ,si totusi,am ramas pe aceeasi treapta de salarizare. Am vechime de 10 ani.As vrea sa stiu ,daca eu ar fi trebuit sa fac ceva ,ca sa inaintez intr-o treapta de salarizare superioara,sau este un abuz al autoritatii unde lucrez ?
Multumesc !
Faceti o cerere catre conducerea institutiei publice unde lucrati.
Avansarea in treapta de salarizare imediat superioara se face, in baza art. 33 alin. (1) - (4) din O.G.nr.6/2007 prin transformarea posturilor ocupate de cei care indeplinesc conditiile de avansare, dupa aprobarea bugetului, fara promovarea unui concurs, doar la propunerea sefului compartimentului in care lucreaza functionarul public, cu aprobarea conducatorului autoritatii sau institutiei publice, tinandu-se cont de performantele profesionale, concretizate prin rezultatele obtinute in activitatea profesionala, notate cel putin cu calificativul "bun" in anul precedent.
Vechimea minima necesara pentru avansarea in treapta de salarizare imediat superioara este de 2 ani. In mod exceptional, aceasta poate fi redusa la un an de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice.
Se confunda avansarea in treapta de salarizare cu promovarea rapida:
Legea nr. 188/1999 - Art. 70
(1) Pot beneficia de sistemul de promovare rapidă în funcţia publică:
a) persoanele care au absolvit programe organizate, în condiţiile legii, pentru obţinerea statutului de manager public;
b) funcţionarii publici care au promovat concursul prevăzut la art. 65 alin. (3).
(2) Pot participa la concursul prevăzut la alin. (1) lit. b) funcţionarii publici care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au cel puţin 1 an vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) au obţinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performanţelor profesionale individuale din ultimul an;
c) nu au în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi; d) au urmat cel puţin o formă de perfecţionare profesională în ultimul an.
Am avut situatii cand seful de serviciu a facut propunerea de avansare in treapta la exceptional (la 1 an - ca mijloc de stimulare, salariile fiind...) si cand acelasi sef de serviciu nu a facut propunerea de avansare pentru o persoana cu o vechime de 2 ani in treapta de salarizare si careia i-a acordat calificativul bine pe ultimii 2 ani (drept consecinta i-am dat persoanei modelul de referat si copii dupa ultimele 2 evaluari si am trimis-o la superiorul ierarhic al sefului de serviciu iar in urma discutiei, a consimtit sa semneze propunerea...)
Atata timp cat in fiecare an, ordonantele stabilesc ca avansarea se face la "propunerea sefului compartimentului" incercati solutia pe care am adoptat-o mai sus...
Promovare in grad
CAMO
Buna ziua.Vreau de la inceput sa va rog sa ma iertati daca o sa va plictisesc cu insiruirea datelor de mai jos dar sunt sigura ca mi s-a facut o nedreptate si ... (vezi toată discuția)
Acordare treapta
lapa marin
au trecut aproape trei ani de la ultima treapta de salarizare primita si nu vor sa-mi acorde pe urmatoarea.nu am fost sanctionat in nici un fel.ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)