Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
-lucrez intr-o institutie publica la resurse umane
- am colegi care sunt incadrati la noi in treapta 3 de salarizare de 1 an si jumatate si alte 6 luni lucrate intr-o alta institutie
Intrebarea este :
Are conditiile necesare avansarii in treapta tinand cont ca evaluarea pe 2007 a fost buna dar nu are 2 ani incheiati lucrati la noi?
S-au grabit pentru ca H.G. nr. 1.173 din 24 septembrie 2008 privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici:
21. La articolul 158, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins:
"(2) Prin exceptie de la dispozitiile art. 125 alin. (2), promovarea functionarilor publici in grad profesional in anul 2008 se face pe baza de examen sau concurs, in limita functiilor publice rezervate promovarii din planul de ocupare a functiilor publice si in limita fondurilor bugetare aprobate, cu avizul Agentiei, pana la data de 15 decembrie 2008.
Ati fi implinit cei 4 ani cel tarziu in data selectiei dosarelor?...
Anterior modificarii nu se putea organiza promovare in grad in acest an, asa ca poate ca s-au gandit sa organizeze cat mai repede pt. cei care indeplinesc conditiile ca sa nu mai intervina o alta modificare...
Indeplineam conditiile la 01.01.2009 ,atunci aveam 4 ani in gradul de asistent. Pacat ca nu se tine seama si de dificultatea lucrarilor,cand se fac aceste promovari.Poate legea salarizarii unitare a bugetarilor va mai reglementa cate ceva,si vor avea sanse si cei care muncesc ,si nu au pile,sau nu fac alte compromisuri. Ei sunt obligati sa te anunte,cand indeplinesc conditiile? Care este procedura pentru promovare in grad ?Multumesc pentru raspuns !
Inseamna ca au procedat corect, toate persoanele care implinesc conditiile pana in anul 2009 (iunie-iulie), ar trebui cuprinse in planul de ocupare pe anul 2009, cand se va organiza examen de promovare, daca nu se suspenda iar promovarile.
In momentul in care se organizeaza concursul de promovare, unitatea trebuie sa afiseze anuntul la avizier, astfel ca orice functionar public (care ar cam trebui sa cunoasca Legea nr. 188/1999 privind statutul functionarului public - conditiile de participare si H.G. nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici - procedura) ar trebui sa stie daca indeplineste conditiile pentru participare (pentru ca primeste o decizie de numire, de avansare, de sanctionare, semneaza fisa de evaluare anuala)
Te rog,spune-mi,ce sansa am eu,ca dupa 10 ani vechime ,asta pentru ca am lucrat si fara carte de munca ,cam tot atat,si aproape 5 ani in administratie,din care 4 ani in fp,sa am un salariu decent ,adica nu unul mai mic decat al femeii de serviciu,al meu fiind de 612 Ron .Mentionez ca ma ocup de evidenta operatiunilor prin banca ,privind salariile,monitorizarea cheltuirlilor de personal, si a operatiunilor bancare din contul autofinantate. Dar asta nu conteaza,nu? Multumesc !
M-am uitat pe site-ul ANFP si am vazut ,ca se lauda cu elaborarea a 4 proiecte de salarizare unica a bugetarilor ,dar atat timp cat nu sunt finalizate ,la ce folos !
- Cat timp un absolvent de facultate (inspector I debutant) are salariul de incadrare de 699 (BRUT) in administratia locala (Anexa nr. 4 din O.G. nr. 6/2007) si dupa 3 ani (daca avanseaza 1 treapta pe an) poate ajunge inspector I asistent cu un salariu de 866 lei….
Cat timp salariul minim pentru studii superioare conform contractului colectiv de munca la nivel national este de 1080 in anul 2008;
Cat timp « cel mai mare salariu din Romania declarat la Fisc a fost anul trecut de 4,15 milioane lei (1,24 milioane euro), corespunzator unui castig lunar de peste 100.000 euro, si a fost incasat de un angajat din domeniul comercializarii de energie electrica, potrivit ANAF »…
Cat timp cat vor exista reglementari « speciale » pentru unele categorii: parlamentari, ministri, armata, justitie etc..
Cat timp doar in campania electorala « mai amintesc » de legea unitara de salarizare (pe care o tot proiecteaza de vreo 8 ani parca);
Promovare in grad
CAMO
Buna ziua.Vreau de la inceput sa va rog sa ma iertati daca o sa va plictisesc cu insiruirea datelor de mai jos dar sunt sigura ca mi s-a facut o nedreptate si ... (vezi toată discuția)
Acordare treapta
lapa marin
au trecut aproape trei ani de la ultima treapta de salarizare primita si nu vor sa-mi acorde pe urmatoarea.nu am fost sanctionat in nici un fel.ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)