avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se calculeaza concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se calculeaza concediul de odihna

Daca un salariat are dreptul la 21 de zile concediu de odihna, si pe parcursul acelui an va fi in concediu medical 3 luni, la cate zile de concediu de odihna va avea dreptul, tinand cont ca concediul de odihna se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Pe perioada celor 3 luni de concediu medical are dreptul la concediu de odihna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 3 Iulie 2012
In cazul in care salariatul este angajat cu cim pe 4 ore, si a lucrat 8 luni, cate zile de concediu are ?
Durata CO este de minim 20 de zile lucratoare ... acest lucru rezulta din coroborarea dispozitiilor art.145 alin.1 C.mun. cu cele ale art.106 alin.1 C.mun.

Art. 106 (1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

Art. 145 (1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.

Daca a lucrat 8 luni si are prevazut in c.i.m. o durata de 21 zile lucratoare pentru CO , atunci are dreptul la 21 : 12 x 8 = 14 zile lucratoare...
Care este baza de calcul pentru CO?Salariul brut realizat pe ultimele 3 luni?
Art. 150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
....

Nu sunt luate în calcul pentru stabilirea indemnizaţiei pentru concediul de odihnă veniturile de natură salarială nepermanente.
freeelis a scris:

Eu nu am gasit , dar am ridicat aceasta problema in fata unei instante si sa vedem la sfarsit pronuntarea ...

Buna ziua

Mai aveti vreo noutate cu privire la aceasta problema? Poate ati mentionat in alta parte de pronuntatea respectiva. As fi curioasa de raspunsul primit. Multumesc!

Alte discuții în legătură

La cate zile de concediu de odihna am dreptul daca am avut si 4 luni de concediu prenatal+postnatal ely_ ely_ Buna ziua! Am contract pe perioada determinata pana la 31 decembrie, din 10 septembrie am intrat in concediu prenatal de pe data de 15 decembrie voi intra in ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna carmenliv carmenliv O salariata aflata in concediu de crestere copil din august 2011, mai poate beneficia de concediu de odihna, avand in vedere ca in in anul 2011 aceasta a ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Mainerici  Ctin Mainerici Ctin cf) Articolul 7 alineatul (1) din Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizarii ... (vezi toată discuția)