avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale neplata datoriilor catre bugetul de stat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

neplata datoriilor catre bugetul de stat

Buna ziua!
Ce pedeapsa ma paste daca nu am platit catre stat contributiile angajatilor (4000 eu) . Am fost somat de catre un corp de control de la G.F ca in cazul in care nu voi face dovada platii voi raspunde penal.Cat de penal ?este intrebarea mea si ce variante de scapare pot avea sa nu primesc vreo sanctiune.
Angajatii, tin sa mentionez sunt eu ,sotia si un prieten care a fost foarte bine rasplatit si acum are firma lui datorita mie.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: jeorj , utilizator 19:17, 8 Octombrie 2011
@monique,

("Cele postate de userul nostru constituie elementele infractionale pentru delapidare si nu evaziune fiscala.")

valculucian a scris:

Buna ziua!
Ce pedeapsa ma paste daca nu am platit catre stat contributiile angajatilor (4000 eu) . Am fost somat de catre un corp de control de la G.F ca in cazul in care nu voi face dovada platii voi raspunde penal.Cat de penal ?este intrebarea mea si ce variante de scapare pot avea sa nu primesc vreo sanctiune.
Angajatii, tin sa mentionez sunt eu ,sotia si un prieten care a fost foarte bine rasplatit si acum are firma lui datorita mie.

... cum adica "delapidare"?... sa intelegem si noi!

... pai useru' spune ca n-a platit "contributiile angajatilor";

... spune ca garda financiara l-a somat sa le plateasca, altfel va raspunde penal- practica obisnuita in toata tara pentru recuperari de sume de la contribuabili;

... "mentioneaza" ca angajatii ale caror contributii nu le-a platit sunt: el (administrator banuiesc), sotia si "prietenu'";

... ce sume a "delapidat"?... sumele retinute si care trebuiau virate PENTRU el insusi, pentru sotie si pentru "prieten"?... adica s-a furat pe sine, a furat sotia si prietenu'?

... nu pot sa cred.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
jeorj, utilizator
@jeorj

Art. 215 1

Delapidarea

Însuşirea, folosirea sau traficarea, de către un funcţionar, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 15 ani.

În cazul în care delapidarea a avut consecinţe deosebit de grave, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Ce intelegem de aici? Hai sa nu facem noi pe grozavii, pentru ca avem colegi avocati care cunosc legea mult mai bine decat noi. Interpretarea acestui articol este cam aceasta, iar daca gresesc, ii rog pe colegii avocati sa intervina: userul nostru fiind administratorul acestei societati, nu a virat sumele respective la bugetul de stat sau la BAS. In acest caz, nu conteaza ca aceste contributii retinute proveneau de la dansul, sotie si prieten. Are calitatea de angajator, in primul rand. Banii care trebuiau virati, au fost folositi de care dansul, poate tot in societate, dar nu avea acest drept.

. ce sume a "delapidat"?... sumele retinute si care trebuiau virate PENTRU el insusi, pentru sotie si pentru "prieten"?... adica s-a furat pe sine, a furat sotia si prietenu'?

Cu aceasta afirmatie :stunned:...Nici eu nu pot crede cea ce ai scris mai sus.

@monique,

si l-or paste si "de la unu la 15 ani":stunned:

nu pot sa cred ca administratorii care nu vireaza contributiile angajatilor "delapideaza".

Am exprimat o constatare,fara a avea intentia sa judec pe cineva pentru ca nu este de competenta mea si nici locul potrivit.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
jeorj a scris:

@monique,

si l-or paste si "de la unu la 15 ani":stunned:

nu pot sa cred ca administratorii care nu vireaza contributiile angajatilor "delapideaza".

Da, simpul fapt ca nu a platit nu constituie infractiune.
Trebuie sa existe o anumita probatiune.
E posibil sa fie vorba de alta infractiune, dar si aceasta trebuie sa fie dovedita conform legii.

Alte discuții în legătură

Neplata contributiilor angajatului ioanaep ioanaep Buna ziua, Stie cineva daca neplata contributiilor angajatilor este caz penal? Daca exista asa ceva puteti sa specificati si pasajul respectiv? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Neplata cas monalisa1500 monalisa1500 am un SRL in lichidare. am inchis anul trecut. mi s-a deschis dosar pt neplata CAS-urilor. am avut probleme mari, am luat tepe de la colaboratori si am ajuns ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa ever4ever ever4ever Buna seara, Detin o firma iar in anul 2009 nu am obtinut venituri din incasari, n-am avut nici profit, am platit salariile din aport propriu pentru ca din ... (vezi toată discuția)